Yüksek Katlı Yapının Sarsma Tablası Üzerinde Deprem Performansının İncelenmesi

Yerkabuğu içinde oluşan kırılmalar nedeniyle ortaya çıkan deprem titreşimleri, dalgalar halinde yayılarak binaları etkilemektedir. Binalar özellikle tasarım aşamasında, etkileneceği deprem titreşimlerini karşılayacak performansa sahip olacak şekilde tasarlanmalıdır. Teknolojideki ilerlemeler sayesinde, mevcut ya da üretilmiş deprem kayıtları kullanılarak, yapıların deprem sırasında göstereceği performans gözlemlenebilmektedir. Çalışmamızda balsa ağacından yapılan 30 katlı bina, sarsma tablasına yerleştirilerek, mevcut deprem kayıtları kullanılarak, yapının gösterdiği performans bulunmuştur. Binanın en üst katına yerleştirilen ivme ölçerden elde edilen ivme kayıtları yardımı ile binada oluşan çatı ivme ve deplasman değerlerini hesaplanmıştır. Ayrıca yapılan bu deneysel çalışma, Sap2000 sonlu eleman programında zaman tanım alanında hesap kullanılarak, nümerik analizi yapılmıştır. Nümerik analiz ve deneysel çalışma sonuçlarından elde edilen tepe ivme, hız ve yer değiştirme değerleri kıyaslanmıştır. Yapılan kıyaslama sonucunda, oluşturulan sonlu eleman modelinin deneysel model davranışını yaklaşık olarak doğru tespit edildiği anlaşılmıştır.

___

  • [1] Özmen, G. (2001), Plan Geometrisinin Burulma Düzensizliğine Etkisi. Türkiye Mühendislik Haberleri, 46, 37-41.
  • [2] Bahçecioğlu, A. Ş. (2015), Planda Düzensiz Yapıların Deprem Etkileri Altındaki Davranışı, Doktora Tezi, Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • [3] Polat, G. (2015), Betonarme Yüksek Yapılarda Kullanılabilecek Taşıyıcı Sistemler Ve Perde-çerçeveli Bir Yapının Statik Ve Dinamik Hesabı Doktora Tezi, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.
  • [4] Demir, A. ve Dönmez, D. (2008), Çok Katlı Yapılarda Burulma Düzensizliğine Etki Eden Faktörler. Celal Bayar.Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 4(1).
  • [5] Şahin H, Alyamaç KE, Erdoğan AS(2013), Perdeli çerçeveli yapılarda zemin sınıfı ve kat adedi dikkate alınarak gerekli perde oranının tespiti. SDU International Technologic Science. Cilt:5, sayı:1 s:74-86, 2013.
  • [6] Sayın E, Yön B, Calayır Y.(2010), Perde konumunun ve zemin sınıfının betonarme yapılardaki hasar oranına etkisi. Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Cilt:26, Sayı:1, s:1-6.
  • [7] Özsoy AE, Özgen K.(2005) Perdelerdeki boşlukların yatay ötelenmeye etkisi. Deprem Sempozyumu, Kocaeli.
  • [8] Işık, M. (2015). Çok Katlı Betonarme Yapılarda Taşıyıcı Sistem Etkisi, Doktora Tezi, Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • [9] http://www.hazarahsap.com.tr/balsa/
  • [10] S. Karaahmetli, C. Dündar(2017),Yapı Sönüm Oranının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemlerin Sayısal ve Deneysel Olarak İncelenmesi, 4. Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, Eskişehir.
  • [11] Chopra AK.(2015), Yapı Dinamiği teori ve deprem mühendisliği uygulamaları. 4. Baskıdan çeviri, Ankara: Palme Yayıncılık.