Zayan bin Abi Bakr’ın Şiirinde Mecazi İmge- Retorik ve Analitik Bir Araştırma

Bu makale, araştırmacının şair Zayan bin Abi Bakr Al-Kishnawi'nin “Susuzluğu Giderme” Divanı'ndaki kanonik imgelere ışık tutmayı amaçlayan bir girişimidir. Şairin şiirlerinin güzelliği ve retorik değerleri üzerinde durmak ve harika ve lüks fotoğrafçılığın taşıdıklarını vurgulamak için, bunlar üç metaforik görüntüden renkler içerdiğinden, bunlar: sıfat metaforu, açıklanan için , ve sonra oran için. Aynı zamanda, Nijerya'daki bazı genç erkeklerin retorik yoluna uygun olarak neler yaptığını göstermeyi amaçlıyor. Araştırmacı, bu çalışmayı gerçekleştirmek için tümevarımsal ve analitik yöntemi kullanmış ve makalenin konusunu şu noktalar üzerine kurmuştur: Şair ve edebi eserleri hakkında, daha sonra makale, dilbilimciler ve retorikçiler arasında metonimi kavramına basit bir giriş yaptıktan sonra, metonimi imgelerinden örnekler sundu; Bu sayede, şairin imgelerini kendi zamanından ve çevresinden türettiği ortaya çıktı ve ardından makale şu sonuçlara ulaştı: şairin şiirinde üç metonimi imgesini kullandığı ve harika sanatsal formülasyon konusunda çok düşünceli olduğu. , genel olarak ilginç grafik yöntemleri ve yüzündeki harika metonimi, şiirinin çeşitli yerlerinde duygularını ve duygularını tanımlamak için bu alegorik görüntüleri kullanmasından anlaşıldığı üzere özel.

Metaphorical Image in Zayan bin Abi Bakr's Poetry- A Rhetorical and Analytical Research

Abstract: This article is an attempt by the researcher aiming to shed light on the canonical images in the Diwan “Quenching the Thirst” by the poet Zayan bin Abi Bakr Al-Kishnawi. In order to stand on the beauty of the poet’s poems and their rhetorical value, and to highlight what they carry of wonderful and upscale photography, as they contain colors from the three metaphorical images, which are: the metaphor for the adjective, for the described, and then for the ratio. It also aims to show what some young men in Nigeria have done in keeping with the path of rhetoric. The researcher used the inductive and analytical method to accomplish this work, and built the topic of the article on the following points: a brief about the poet and his literary works, then the article presented examples of allegorical images, after a simple introduction to the concept of metonymy among linguists and rhetoricians; Through this, it appeared that the poet derives his images from his time and environment, and then the article reached conclusions, including: that the poet had employed the three metonymy images in his poetry, and that he was very considerate of the wonderful artistic formulation, the interesting graphic methods in general, and the wonderful metonymy on the face of it. The particular, as it appears from his use of these allegorical images, to describe his feelings and feelings, in various places in his poetry.

___

  • - هارون، زيان أبو بكر، (الشاعر)، إرواء العطشان بعض قصائد زيان. جمع وترتيب: أبو محمد إدريس بن الزبير التنغاوي، ص 2، (مخطوط).
  • - الجرجاني، عبد القاهر بن عبد الرحمن بن محمد،دلائل الإعجاز.تحقيق: التونجي، (ط/ 1؛ بيروت – لبنان، دار الكتب العلمية، 1408هـــ - 1899م)، ص : 262.