Nöropatik artropati ya da diğer adıyla Charcot eklemi, genellikle periferik sensorial nöropatinin neden olduğu ilerleyici dejeneratif bir artropatidir. Biz burada bir Parkinson hastasında, nadir ve alışılmadık bir durum olarak idiyopatik polinöropatiye sekonder gelişen ve hastayı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale getiren multifokal tutulumlu nöropatik artropati olgusu sunduk.
Neuropathic arthropathy in other words Charcot joint is a progressive degenerating arthropathy which is generally caused by peripheral sensory neuropathy. Here, we present a multifocal neuropathic arthropathy secondary to idiopathic polyneuropathy patient with Parkinson disease as a rare and unusual presentation, who has become wheelchair-dependent. "> [PDF] Parkinson Hastasında Sakatlığa Neden Olan Multifokal Nöropatik Artropati | [PDF] Multifocal Neuropathic Arthropathy Causing Disability in Parkinson's Disease Nöropatik artropati ya da diğer adıyla Charcot eklemi, genellikle periferik sensorial nöropatinin neden olduğu ilerleyici dejeneratif bir artropatidir. Biz burada bir Parkinson hastasında, nadir ve alışılmadık bir durum olarak idiyopatik polinöropatiye sekonder gelişen ve hastayı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale getiren multifokal tutulumlu nöropatik artropati olgusu sunduk. "> Nöropatik artropati ya da diğer adıyla Charcot eklemi, genellikle periferik sensorial nöropatinin neden olduğu ilerleyici dejeneratif bir artropatidir. Biz burada bir Parkinson hastasında, nadir ve alışılmadık bir durum olarak idiyopatik polinöropatiye sekonder gelişen ve hastayı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale getiren multifokal tutulumlu nöropatik artropati olgusu sunduk.
Neuropathic arthropathy in other words Charcot joint is a progressive degenerating arthropathy which is generally caused by peripheral sensory neuropathy. Here, we present a multifocal neuropathic arthropathy secondary to idiopathic polyneuropathy patient with Parkinson disease as a rare and unusual presentation, who has become wheelchair-dependent. ">

Parkinson Hastasında Sakatlığa Neden Olan Multifokal Nöropatik Artropati

Nöropatik artropati ya da diğer adıyla Charcot eklemi, genellikle periferik sensorial nöropatinin neden olduğu ilerleyici dejeneratif bir artropatidir. Biz burada bir Parkinson hastasında, nadir ve alışılmadık bir durum olarak idiyopatik polinöropatiye sekonder gelişen ve hastayı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale getiren multifokal tutulumlu nöropatik artropati olgusu sunduk.

Multifocal Neuropathic Arthropathy Causing Disability in Parkinson's Disease

Neuropathic arthropathy in other words Charcot joint is a progressive degenerating arthropathy which is generally caused by peripheral sensory neuropathy. Here, we present a multifocal neuropathic arthropathy secondary to idiopathic polyneuropathy patient with Parkinson disease as a rare and unusual presentation, who has become wheelchair-dependent.

___

  • 1. Panagariya A, Sharma AK. Bilateral Charcot arthropathy of shoulder secondary to syringomyelia: An unusual case report. Ann Indian Acad Neurol 2012;15:202-4.
  • 2. Nacir B, Arslan Cebeci S, Cetinkaya E, Karagoz A, Erdem HR. Neuropathic arthropathy progressing with multiple joint involvement in the upper extremity due to syringomyelia and type I Arnold-Chiari malformation. Rheumatol Int 2010;30:979-83.
  • 3. Deirmengian CA, Lee SG, Jupiter JB. Neuropathic arthropathy of the elbow. A report of five cases. J Bone Joint Surg Am 2001;83:839- 44.
  • 4. Jones CW, Agolley D, Burns K, Gupta S, Horsley M. Charcot arthropathy presenting with primary bone resorption. Foot (Edinb) 2012;22:258-63.
  • 5. Alai A, Reddy CG, Amrami KK, Spinner RJ. Charcot arthropathy of the shoulder associated with typical and atypical findings. Clin Anat 2013;26:1017-23
  • 6. Mortamais J, Ramain A, Vo Hoang V, Fouque-Aubert A, Ltaief-Boudrigua A, Pialat JB. Neuropathic arthropathy. Answer to the e-quid "A highly damaged shoulder". Diagn Interv Imaging 2013;94:350-4.
  • 7. Jones EA, Manaster BJ, May DA, Disler DG. Neuropathic osteoarthropathy: diagnostic dilemmas and differential diagnosis. Radiographics 2000;20:279-93.
Abant Tıp Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 6 Sayı
  • Başlangıç: 2012
  • Yayıncı: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı
Sayıdaki Diğer Makaleler

Bağ kesen total diz protezlerinde sabit ve hareketli insertli protezlerin sonuçlarının karşılaştırılması

Metin DOĞAN, Mesut TAHTA, Çetin IŞIK, Murat BOZKURT, Mehmet Atıf Erol AKSEKİLİ, Mahmut UĞURLU

Yoğun Bakım Hastalarında Malnütrisyon

Hasan KOÇOĞLU, İsa YILDIZ, Mansur Kürşat ERKURAN, Hakan BAYIR

Hipertansif Hastalarda Renal Doppler Ultrasononografi Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Teslime AYAZ, Osman Zikrullah ŞAHİN, Serap Baydur ŞAHİN, Özcan YAVAŞİ, Tuğba DURAKOĞLUGİL, Özlem BİLİR, Neslihan ÖZYURT

Gonartozun patofizyolojisi ve klinik değerlendirilmesi

Bünyamin KOÇ, Hakan SARMAN, İsmail BOYRAZ

İntrakraniyal kanamalı bir olguda Klippel-Trenaunay sendromu ve Hemofili B birlikteliği

Zühal ÖRNEK

Lokal İleri Evre Rektum Tümörlerinde Neoadjuvan Kemoradyoterapinin Lokal Kontrol ve Hastalıksız Sağkalım Üzerine Etkisi

Zülfü BAYHAN, Remzi KURT, Hakan UZUNOĞLU, Oğuz ÖZBAY, Çağrı TİRYAKİ, Ertuğrul KARĞI

Hipertansif Hastalarda Renal Doppler Ultrasonografi Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Teslime Ayaz

Primer kardiyak leiomiyosarkom ile birlikte olan mezotelyal/monositik rastlantısal kardiyak tümör: İlk vaka sunumu

Hayrettin SAĞLAM, Bahadır ŞARLI, Ahmet Oğuz BAKTIR, Hüseyin ARINÇ, Murat ÇİÇEK, Mustafa Serkan KARAKAŞ

Suçiçeği Komplikasyonlarının Değerlendirilmesi

Mustafa DİLEK, Nejat AKSU, Mehmet HELVACI

Vitamin D ve Kardiyovasküler Hastalık

Bekir UÇAN, Tuncay DELİBAŞI

Academic Researches Index - FooterLogo