GELİR GETİREN EMLÂK DEĞERLEMESİ

Emlâk ya da gayrimenkule olan ilgi özellikle son yıllarda çarpıcı bir artış göstermiştir. Bununla birlikte emlâk yatırım ve finansmanı da büyüme ve gelişmeye devam etmektedir. Kişi, kurum ve kamu varlıklarının büyük bir bölümünü arazi ve binalar oluşturur. Miras haklarının korunması, kullanım ve satış kararlarının verilmesi yönünden bu varlıkların değerlemesine gereksinim duyulur. Değerleme; verilerin toplanması, analiz edilmesi ve sonuçta bir karara ulaşarak bir problemin çözülmesi sanatı olarak tanımlanabilir. Bu çalışmanın amacı, özellikle gelir getiren emlak değerlemesi ile ilgili analizlerin temel çerçevesini tanıtmak, emlâka ait değerleme yöntemlerini ile değerleme ilkelerinin hangi temellere dayandığını açıklamaktır.

GELIR GETIREN EMLAK DEĞERLEMESI

Keywords:

-,

___

  • American Institute Of Real Estate Appraisers: The Appraisel of Real Estate, 430 N. Michigan Avenue, Chicago, İllinois, 1978,
  • American Institute of Real Estate Appraisers of the National Association of Realtors: The Appraisal of Real Estate, 430 N. Michigan Avenue, Chicago, îllinois, s. 6'dan; Regulation No. 10 of the American Institute of Real Estate Appraisers' Cüde of Professional Ethics. and Standards of Professional Conduct establishes such standards of DT members of the Institute.
  • Batırel, Ömer Faruk: Teoride ve Türk Vergi Sisteminde Değerleme, İstanbul Matbaası, Manifaturacılar Çarşısı, 2. Kat, No: 2274, Unkapanı, İstanbul, s. 5’'ten; Harriss, C. Louiell; Evaluations of Property for Taxation, 1966, s. 279-282.
  • Thurstan H.Ross, Some Economic Aspects Of Urban Land Valuation, Los Angeles, University Df Southern California, 1955.
  • Epley, Donald R., Rabianski, Joseph: Principle of Real Estate Decisions, Addison-Wesley Publishing Company, California.