“Büyük bir dönüşümün içinden geçiyoruz, insanlık bir kabuk değiştiriyor gibi geliyor bana…” Seren Yüce’yle Söyleşi

Bu söyleşi Çoğunluk (2010) ve Rüzgârda Salınan Nilüfer (2016) gibi önemli filmlerin yanı sıra ilk olarak dijital platformda izleyiciye sunulan Masum (2017) isimli dizi filmin yönetmeni olan Seren Yüce’nin pandemi koşullarında ürettiği işlere ve üretim süreçlerine odaklanmakta, ayrıca beslendiği kaynakları, dijital platformların yarattığı dönüşümlere ve salgın deneyimine ilişkin düşüncelerini içermektedir.

Interview with Seren Yüce

This interview focuses on Seren Yüce’s works and creative processes during the pandemic as well as his inspirations and thoughts concerning the pandemic experience and how digital platforms transform filmmaking practices. Seren Yüce directed such important films as Çoğunluk (Majority, 2010) and Rüzgârda Salınan Nilüfer (Swaying Waterlily, 2016), and also Masum (Innocent, 2017) an online series broadcasted by a digital platform in Turkey.

___

  • Yüce, S. (Yönetmen/Senaryo Yazarı). (2010) Çoğunluk. [Film].Türkiye: Yeni Sinemacılar. Yüce, S. (Yönetmen/Senaryo Yazarı). (2016) Rüzgârda Salınan Nilüfer. [Film].Türkiye: Motiva Film, Yeni Sinemacılar.