Kitap İncelemesi: Öğretim ve Öğrenme Ortamlarını Çağdaş Teknolojilerle Zenginleştirme

Son yirmi otuz yılda, teknoloji hayatımızı birçok alanda daha iyi hale getirmiştir. Bu alanlardan biri de eğitimdir. Eğitim teknolojileri öğrenme ve öğretme ortamlarını değiştirmiştir. Çevrimdışı / çevrimiçi uygulamalar ve sosyal medya, geleneksel öğrenme ve öğretme alışkanlıklarını ve becerilerini değiştirmiştir. Öğrenciler açısından, sınıfta eğitim teknolojilerinin kullanılmasının öğrenmeyi daha kolay ve daha eğlenceli hale getirdiği deneysel olarak kanıtlanmıştır. Öte yandan, bu tür uygulamalar tıpkı internet bağımlılığı ve siber zorbalık gibi öğrencilere tehdit oluşturmaktadır. “Öğretim ve Öğrenim Ortamlarının Çağdaş Teknolojilerle Zenginleştirilmesi” kitabının editörlüğü Mehmet Durnali ve İbrahim Limon tarafından yapılmıştır. Kitapta toplam 15 bölüm bulunmaktadır. Kitap, kitle iletişim araçları ve eğitim, mesleki gelişim uygulamaları, artırılmış gerçeklik uygulamaları, webloglar, sınıfta teknoloji kullanımı, teknoloji destekli dil öğrenimi, çok kullanıcılı sanal ortamlar, uzaktan eğitim, beden eğitimi ve spor eğitimi, teknolojinin erken çocukluktaki rolü, okul öncesi ve din eğitiminde teknoloji ve sosyal bilgiler eğitiminde malzeme kullanımı konularını içermektedir. Kitap, öğrenme ve öğretme ortamlarında pedagojik amaçlar için teknolojinin kullanımı ve yönetiminde örnek uygulamalar sunmayı amaçlayan önemli bir araştırma yayınıdır. Kitap, IGI Global tarafından 2020'de yayınlanmıştır. Kitap toplam xix + 329 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın farklı versiyonlar için Uluslararası Standart Kitap Numaraları (ISBN); ISBN13: 9781799833833, ISBN10: 1799833836, EISBN13: 9781799833857. şeklindedir. Kitabın Dijital Nesne Tanımlama Sistemi Numarası (DOI Number): 10.4018 / 978-1-7998-3383-3'tür.

Book Review: Enriching Teaching and Learning Environments with Contemporary Technologies

In the last few decades, technology has transformed our life into better in many fields. One of those fields is education. Educational technologies have transformed the learning and teaching environments. Offline / online applications and social media have changed the traditional learning and teaching habits and skills. As far as learners are concerned, it has been empirically proven that the use of education technologies in the classroom makes learning easier and more enjoyable. On the other hand, it also poses threats to students such as internet addiction and cyberbullying. “Enriching Teaching and Learning Environments with Contemporary Technologies” is edited by Mehmet Durnali and İbrahim Limon. There are 15 chapters in this book. The book covers a wide range of topics including mass media and education, professional development practices, augmented reality applications, weblogs, use of technology in the classroom, technology assisted language learning, multi-user virtual environments, distance education, use of technological tools in physical and sports education, role of technology in early childhood, technology in pre-school and religious education, and material use in social studies education. The book is an essential research publication aimed at presenting exemplary practices in the use and management of technology for pedagogical purposes in learning and teaching environments. The book was published in 2020 by IGI Global. The book has xix+329 pages. The ISBNs of the book for different versions are; ISBN13: 9781799833833, ISBN10: 1799833836, EISBN13: 9781799833857. DOI number of the book is 10.4018/978-1-7998-3383-3.

___

  • Durnali, M. & Limon, İ. (Eds.) (2020). Enriching Teaching and Learning Environments with Contemporary Technologies. Hershey, PA: IGI Global.
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi-Cover
  • Başlangıç: 2015
  • Yayıncı: Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği (UBİKS)
Sayıdaki Diğer Makaleler

Kara Antrenmanı yapan ve Yapmayan Yüzücülerin Öz-yeterlik ve Sportif Kendine Güven Durumlarının İncelenmesi

Canan ERTOĞAN, Serdar KOCAEKŞİ

Çocukların Kalp Sağlığı Tutumlarının Fiziksel Aktivite Düzeyleri ile Spora Katılıma Etkisi

Mustafa AKIL, Elif TOP

Okul Yöneticilerinin Epistemolojik İnançları ile Politik Beceriler Arasındaki İlişki

Yasemin GÜL BİÇER, Mustafa ÖZGENEL

UZAMSAL YETENEK İLE İLGİLİ LİSANSÜSTÜ TEZLERİN TEMATİK VE METODOLOJİK EĞİLİMLERİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ

Aysun İPEKOĞLU, İbrahim KEPCEOĞLU, Abdullah BİBER

Futbolda Yapay Sinir Ağları Modeli İle Lig Sıralaması Tahmini

Faruk KILIÇ, Hasan AKA, Zait Burak AKTUĞ

Dengenin Belirlenmesinde Anaerobik Performansın Rolü

Recep AYDIN

Cumhuriyet Döneminde Bartın’da Modern Spor Faaliyetlerinin Temellerini oluşturan Bartın Halkevi Spor Komitesi Raporları (1935 – 1951)

Betül AYHAN, Taner BOZKUŞ

UEFA Şampiyonlar Liginde Galibiyet, Mağlubiyet ve Beraberlikle Sonuçlanan Müsabakaların Bazı Parametreler Açısından Karşılaştırmalı Analizi

Oğuz GÜRKAN, Yılmaz YÜKSEL, Göktuğ ERTETİK

SEDANTER KADINLARA UYGULANAN 8 HAFTALIK GENEL CİMNASTİK ANTREMANLARININ BAZI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER VE VÜCUT KOMPOZİSYONUNA ETKİSİ

Hülya ANT, Taner BOZKUŞ, Mine TURGUT

Elit Sporcular ile Sedanterlerin Problem Çözme Becerileri ve Karar Verme Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Menderes KABADAYI, Selmani ABIŞ, Ali Kerim YILMAZ, Özgür BOSTANCI, Kenan ŞEBİN