Prof. Dr. Ergun BOZKURT’un Ardından

Merhum Dr. Kemal Osman Bozkurt ve merhume Seniye Bozkurt’un oğlu; merhum Gökalp Bozkurt’un kardeşi; merhum Dr. Sami Kulakçı ve merhume Mukadder Kulakçı’nın sevilen damadı; merhume Ayla Kulakçı Bozkurt’un her anı dolu geçmiş bir hayatta yol arkadaşı; Ekin-Öner Şavk, Hanife-Önder Bozkurt ve Ödül Bozkurt’un aslan babası; İlke, Özge ve Utku Bozkurt ile Esen, Candan Şavk’ın koruyucu, şefkatli ve arkadaş dedesi; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk İzcilik Genel Müdürü Prof. Dr. Ergun Bozkurt’u 8 Mayıs 2020’de kaybettik. Kendisini Urla Güvendik Kabristanı’nda son uykusuna uğurladık. Derslerini de, ibret veren fıkralarını da aynı unutulmazlıkla öğrencilerinin ve dostlarının hafızalarına yazdı. Zindeliğiyle, çalışkanlığıyla, geleceğe dönük attığı adımlarla, desteğe gereksinenlerin daima arkasında duruşuyla hepimize örnek oldu. Seyahat ve dünyayı görme arzusu ve merakını hiç yitirmeden; tarih, edebiyat, şiir sevgisini ve okuma tutkusunu ömür boyu sürdürdü. Sonuna dek pırıl pırıl bir Cumhuriyet delikanlısı olarak kalan yaşam üstadı çok sevgili babamızın anısı bizlerle hep yaşayacak. Nur içinde yatsın.

___

  • Bozkurt, E., 1963. Yemeklik salyangoz (Çeviri). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No: 64, 36 s.
  • Bozkurt, E., 1964. Böceklerle savaşta letal mutantların rolü. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 1 (2): 175-180.
  • Bozkurt, E., 1965. Diyapoz ve böceklerle savaş. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2 (2): 106-112.
  • Bozkurt, E., 1968. Böceklerle savaşta kısırlaştırma metodunun kullanılması. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 5 (2): 99-130.
  • Bozkurt, E., 1970. Ege Bölgesi pamuklarında zarar yapan Empoasca (Fam. Cicadellidae) türleri, yayılışları, konukçuları, zarar şekli ve dereceleri üzerinde araştırmalar. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No: 146, 71 s.
  • Bozkurt, E., 1973. Ege Bölgesinde pamuklarda zararı görülen Lepidoptera larvalarının taksonomik karakterleri, konukçuları ve yayılışları üzerinde araştırmalar. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No: 205, 115 s.
  • Bozkurt, E., 1979. Karma yem zararlıları ve bunlarla savaş. Karma Yem Üretimi ve Sorunları Semineri, 23-24 Kasım 1978, İzmir, 175-179, San Matbaası, Ankara.