ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KAYMAKAMLIK MESLEĞİ ALGISI

Özet Türkiye’de devletin toprak üzerindeki yapılanması ve yönetimi mülki idare sistemine dayanmaktadır. Tarihsel süreç içerisinde sosyoekonomik, değişimlerden dolayı değişime uğrayan mülki idare sistemi kendisini devamlı bir şekilde güncellemiş ve günümüzdeki halini almıştır. Sistemin merkezinde yer alan mülki idare amirleri güvenlikten, sosyal yardıma ve eğitime kadar il ve ilçe düzeyinde farklı alanlarda koordinasyonun sağlanması ve gelişmelerin kaydedilmesi için kritik ve stratejik bir fonksiyon üstlenmekte olup, ülkenin mülki yapılanmasının yönetilmesinde stratejik insan kaynağını ve unsurunu oluşturmaktadır. Bu kapsamda mesleğin ilk aşamasını oluşturan kaymakamlık mesleğinin gerek toplum nezdinde gerekse de üniversite öğrencileri arasında algısının tespit edilmesinin, eğilimlerin belirlenmesi açısından önemli olduğu düşünülmektedir. Geçmişte ve günümüzde yapılan çalışmalar ışığında mülki idare amirlerinin toplum nezdinde statü ve saygınlığının oldukça yüksek olduğu ve tercih edilen bir meslek olduğu görülmüştür. Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik bu araştırmada ilgili sorulara verilen yanıtların %90’lar üzerinde seyrettiği görülmektedir. Yapılan çalışmalar doğrultusunda bir mülki idare amirinin taşıması gereken en önemli özelliklerin tarafsızlık ve dürüstlük, halka yakınlık, yerelin sorunlarına vakıf olma gibi özellikler olduğu müşahede edilmiştir. Bununla birlikte kaymakam adaylarının seçimi aşamasında nesnel ölçütlere göre seçim yapılmadığına ve siyasal etmenler gibi durumların nesnelliği bozduğuna yönelik genel bir kaygının olduğu tespit edilmiştir. Bu bulgunun önceki araştırmalara da yansıdığı ve varlığını sürdürdüğü ifade edilebilir.

UNİVERSİTY STUDENTS' PERCEPTİON OF THE DİSTRİCT GOVERNOR'S PROFESSİON

Abstract The structuring and management of the state on the land in Turkey is based on the territorial administration system. The territorial administration system, which has undergone changes due to socioeconomic and changes in the historical process, has constantly updated itself and taken its current form. Territorial administrators, who are at the center of the system, undertake a critical and strategic function to ensure coordination and record developments in different areas at the provincial and district level, from security to social assistance and education, and constitute the strategic human resource and element in the management of the country's civil structure. In this context, it is thought that it is important to determine the perception of the profession of district governor, which is the first stage of the profession, both in the eyes of the society and among university students, in terms of determining the trends. In the light of the studies carried out in the past and today, it has been seen that the status and prestige of the civil administrators in the society is quite high and it is a preferred profession. In this research, especially focused on university students, it is seen that the answers given to the related questions are above 90%. In line with the studies carried out, it has been observed that the most important characteristics that a provincial administrator should have are impartiality and honesty, closeness to the public, and being familiar with the problems of the local. However, it has been determined that there is a general concern that there is no selection according to objective criteria during the selection of district governor candidates and that situations such as political factors deteriorate objectivity. It can be stated that this finding is also reflected in previous studies and continues to exist.

___

  • Bedir Erişli, S. (2013). “Bilimsel Araştırma Yöntemleri” (Ed: Adile Aşkım Kurt), Bilimsel Araştırma Yöntemleri, ss. 1-17, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.
  • Çapar, S. (2011). Kaymakam Adaylığına Giriş Süreci Üzerine Bir Değerlendirme, Türk İdare Dergisi, Aralık 2011, Sayı: 473, 75-95.
  • Çapar, S. (2015). Türkiye ve Fransa’da Neo-Liberal Dönemde Mülki İdare, TİAV Yayınları, Ankara.
  • Çapar, S. ve M. Yayla (2019). “Türkiye” (Ed.: Selim Çapar ve Mustafa Yayla), Türkiye ve Komşu Ülkelerde Yönetim, ss.7-42, TİAV Yayınları, Ankara.
  • Çapar, S. ve Ş. Yıldırım. (2016). 21. Yüzyılda Mülki İdare Amirlerinin Mülki İdare Algısı, International Journal of Human Science, 13 (1): 2385-2397.
  • Çapar, S. ve Koca, M. (2021). İl ve İlçelerde Mülki İdarenin Koordinasyon Kapasitesi. TİAV Yayınları, Ankara.
  • Güner, B. (2020). Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencilerinin Meslek Tercihleri Ve Mülki İdare Amirliği Algısı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Örneği, Türk İdare Dergisi, 91 (489):211-231.
  • Güler, B. A. (2018). Türkiye’nin Yönetimi – Yapı. İmge Yayınları, Ankara. Güntekin, R. Nuri (1996). Değirmen. İnkılap Yayınevi, İstanbul.
  • Kemal, Y. (2019). Teneke. Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
  • Onaran, O. (1976). “Merkezi Yönetimin Taşra Örgütü ve Yöneticileri Üzerine Araştırmalar” (Ed.: Kurthan Fişek), Türkiye’de Mülki İdare Amirliği, ss. 417-423, Türk İdareciler Derneği, Ankara.
  • Strateji Merkezi (2003). Halkın Mülki İdareye Yönelik Tutum ve Beklentileri. İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi, Ankara.
  • TİAV (2013). Toplumda İçişleri Bakanlığı ve Mülki İdare Amirleri Algısı Rapor I: Vatandaş Algısı. TİAV Yayınları, Ankara.
  • TİAV (2014a). Toplumda İçişleri Bakanlığı ve Mülki İdare Amirleri Algısı Rapor II: Medya Analizi. TİAV Yayınları, Ankara.
  • TİAV (2014b). Toplumda İçişleri Bakanlığı ve Mülki İdare Amirleri Algısı Rapor III: Toplumun Farklı Kesimlerinin Algısı. TİAV Yayınları, Ankara.
  • TİAV (2014c). Toplumda İçişleri Bakanlığı ve Mülki İdare Amirleri Algısı Rapor IV: Mülki İdare Amirlerinin Algısı. TİAV Yayınları, Ankara.
  • Tutum, C. (1976). “Mülki İdare Amirliği Sisteminin Yapı ve İşleyişine Etkileri Açısından Mevzuat Sorunu” Ed: Kurthan Fişek), Türkiye’de Mülki İdare Amirliği, ss.146-159, Türk İdareciler Derneği, Ankara.
  • Türk İdareciler Derneği (2022). Ben Kaymakam mı Olsam-II Proje Sonuç Raporu, Yayımlanmamış Bilgi Notu, Ankara.