Das Kreative Schreiben als eine Alternative zum Traditionellen Aufsatzunterricht in den Deutsclehrerabteilungen

Boş beyaz bir sayfa birçok insanda bir korku uyandırabilir. Uzun saatler boyu bir yazma alıştırmanın ya da bir mektubun önünde çaresizce oturup uygun bir başlangıç aranır. Bu gibi çaresizlikler insanlarda yazma sürecinin daha başlamadan durmasına ya da yavaşlamasına neden olabilir. Oysa değişik yaratıcı yazma yöntemlerini kullanarak, yazma sürecinde yaşanan bu aksaklıklar ortadan kaldırılabilir ve daha kolay bir hale getirebilir. Geleneksel yazma dersine alternatif olarak yaratıcı yazma dersinde öğrenciler yeni bir dile yönelik yaratıcı güçlerini ön plana çıkmasına izin verebilir ve denemelerde bulunabilirler. Yaratıcı yazma dersinde rahatlıkla özgün düşüncelerini ifade edebilme imkanları olduğundan, yazılan kelimelere konsantre olabilir, daha geniş çaplı ve kompleks bağlamları dile getirebilirler. Sonunda ortaya çıkan ve onların yaratıcı güçlerinden doğmuş olan ürünlerine gururla bakabilirler.Bu çalışmanın temel amaçları arasında bu yazma hevesini uyandırmanın yanında onu ayakta tutabilmek yer almaktadır.

___

  • Alpagut, U. Çalgı Eğitiminde Performans İzleme Çizelgesi Yoluyla Hedeflerin Gerçekleştirilmesi Düzeyinin ve Sapmaların Belirlenmesi. Yayımlanmamış Bildiri. Müzik Eğitimi Sempozyumu. Bolu: Abant İzzet Baysal Üniversitesi. 1997.
  • Berkley, H. The Modern Technıque Of Violin Bowing. New York: G. Schirmer, Inc., 1943.
  • Flesch, C. The Art of ViolinPlaying. New york: Carl Fischer, Inc., 1939.
  • Galamian, I. Principles of Violin Playing-Teaching. Englewood Cliffs, N. J: Prentice-Hall, Inc., 1962.
  • Uçan, A. Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri İçin Keman Ders Kitabı Lise Hazırlık. İstanbul, M. E. B Devlet Kitapları Müdürlüğü, 2004.
  • Westbury Park String School. [Çevrimiçi] Bowing Strokes-Détaché. 2001. Elektronik Adres: