BİR NEŞRİYAT HAKKINDA

Telif haklarımı korumak maksadiyle, Türkiye Jeoloji Kurumu bülteninde, cilt V, sayı 1-2, yayınlanmış olan "Simav graben ve taşları" (yazan: G. Zeschke) ve "Datça-Muğla-Dalaman Çay bölgesinin jeolojisi" (yazanlar: G. Kaaden-K. Metz) başlıklı makaleler hakkında şu açıklamayı yapmak mecburiyetindeyim: G. Zeschke, makalesinde, Simav bölgesinde Simav graben denilentektonik bir çukurluk mevcut olduğunu, çukurluk içinde birçok fay ve kırıklar tesbit edildiğini, bu çukurlukta birçok volkanik kütleler ve sıcak membalar da görüldüğünü ve çukurluğun sismik bakımdan faal olduğunu söylemektedir. 

(French) Note sur une Publication ("ZESCHKE, G., (1954) "Simav grabeni ve taşları". Türkiye Jeoloji Bülteni 5 (1-2): 179-189" ve , "VAN DER KAADEN, G, METZ, K., (1954). Datça-Muğla-Dalaman Çayı (Sw-Anadolu) Arasındaki Bölgenin Jeolojisi. Türkiye Jeoloji Bülteni, 5 (1-2), 71-170." hakkında)

Pour protéger mes droits d'auteur, je suis obligée de faire la déclaration suivante au sujet des articles "Der Simav Graben und seine Gesteine" de G. Zeschke et "Geologie des Raumes zwischen Datça-Muğla- Dalaman Çay" de G. Kaaden-K. Metz apparus dans le Bulletin de la Société Géologique de Turquie (tome V, No. 1-2).

___

  • ZESCHKE, G., (1954) "Simav grabeni ve taşları". Türkiye Jeoloji Bülteni 5 (1-2): 179-189.
  • VAN DER KAADEN, G, METZ, K., (1954). Datça-Muğla-Dalaman Çayı (Sw-Anadolu) Arasındaki Bölgenin Jeolojisi. Türkiye Jeoloji Bülteni, 5 (1-2), 71-170.