Yeni bir cins olan Sarju ve bu cinse bağlı yeni türlerin orijinal deskripsiyonları (Heteroptera, Pentatomidae, Pentatominae, Halyini)

Yeni bir cins olan Sarju ve bu cinse bağlı yeni türlerin orijinal deskripsiyonları (Heteroptera, Pentatomidae, Pentatominae, Halyini) Yeni bir cins olan Sarju'nun orijinal deskripsiyonu bunun tip türü olan Halys obscura Westwood üzerinden yapılmıştır. S. obscura (Westwood) comb. n., S. burmana sp. n., S. burmana khasiana ssp. n., S. taungyiana sp. n., S. taungyiana chapa ssp. n., S. eremica (Hoberlandt) comb. n., S. farida sp. n., S. pavlovskii (Kirichenko) comb. n., S. lata sp. n., S.lata quadrata ssp. n. and S. enigma sp. n.'nın orijinal deskripsiyonlarıverilmişve resimlerle gösterilmiştir. Sarju cinsine bağlı türler batıda İran'dan başlayarak Afganistan, Rusya, Pakistan, Hindistan, Nepal, Sikkim, Bhutan, Burma ve doğuda Hindi-Çin'e kadar geniş bir yayılma alanına sahiptir. Sarju n. gen. anten, baş, erkek ve dişi eşey organlarının yapısına göre 4 gruba ayrılmıştır. 4. Grup bazı özellikleri ile Sarju n. gen. ve Cahara cinsleri arasında bir halka oluşturmaktadır. Geçmiş yıllarda, şimdi yeni cins içinde yer alan türlerin bazıları Dalpada s. ı. cinsinin türleri ile karışmaktaydı. Zira bunların renkleri birbirlerine çok benzemekteydi. Gerçekte bunları ayıran esas karakterler, erkek ve dişi eşey organlarıdır. Metin içinde yer alan türlerden S. eremica (Hoberlandt) İran'da çok önemli bir turunçgil zararlısıdır. Metin içinde ayrıca Sarju n. gen.'ya bağlı türlerin teşhis anahtarı da verilmiştir. 

Sarju - a new genus of Halyini (Heteroptera, Pentatomidae, Pentatominae) with new species

This is the fifth paper of the series of my studies on Halyini particularly Dalpa~_senş~lato and is based on the type specimens of Halys obscura Westwood, Halys nigricoIIis Westwood, Dalpada erernica Hoberlandt paratype and authenticaIly determined specimens of Dalpada pavlovskii Kirichenko together with other specimens in the coIlection of the British Museum (Natural History), London. In the previous four papers (Ghauri 1975a, 1975b, 1977a and 1977b, the last one in the press) species of JugaIpada Ghauri, Paranevisanus Distant, Apodiphus Spinola and Cahara Ghauri were deseribed and illustrated. The new genus and the new species are defined on the basis of external features as well as male and female genitalia.