ÖRGÜTSEL İLETİŞİM BAĞLAMINDA ÜNİVERSİTELERİN KURUMSAL KİMLİK İNŞAASI: ÜNİVERSİTE WEB SİTELERİ ÜZERİNE BİR ANALİZ

Günümüzde kurumsal web siteleri kurumun hedef kitleleri ile iletişimini sağlamada en etkili araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurumsal web siteleri, etkili bir iletişim aracı olmasının yanı sıra kurumsal iletişimi desteklemekte ve kurumsal kimlik oluşumuna yardımcı olmaktadır. Kurum kimliği, bir kurumun kişiliğinin ifade edildiği, tamamı planlanmış görsel bir süreçtir. Kurumların web sayfalarında bu araç ve uygulamaların ne ölçüde kullanıldıklarının belirlenmesi hem mevcut durumun ortaya konması hem de geleceğe yönelik kestirimler yapabilmek adına önemlidir. Bu noktada üniversiteler, iç ve dış paydaşlarıyla etkin, verimli ve hızlı iletişim kurmak amacıyla web sitelerini kullanmakta, bu doğrultuda web sitelerinden tanıtım amaçlı bir araç olarak faydalanmaktadır. Bu araştırmada, URAP 2020-2021 (University Ranking by Academic Performance) verilerine göre sıralamada ilk 10 içerisinde yer alan üniversitelerin web siteleri kurumsal kimlik boyutları bağlamında içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırmada üniversitelerin hedef kitlelerine yönelik tanıtım ve bilgilendirme amaçlarını web siteleri aracılığıyla nasıl gerçekleştirdikleri, web sitelerindeki bilgileri kullanıcılarına nasıl yansıttıkları, görsel işitsel öğeleri bilgileri destekler şekilde nasıl kullandıkları, bu bağlamda fakültelerin web sitelerinden bir tanıtım aracı olarak nasıl yararlandıkları tespit edilmeye çalışılacaktır.

CORPORATE IDENTITY BUILDING OF UNIVERSITIES IN THE CONTEXT OF ORGANIZATIONAL COMMUNICATION: AN ANALYSIS ON UNIVERSITY WEBSITES

Corporate websites are one of the most effective tools for the organization to communicate with its target audience. In addition to being effective communication tools, corporate websites also support corporate communications and help the formation of corporate identity. Corporate identity is a completely planned visual process in which the character of the corporation is expressed. Determining the extent of the usage of these tools and applications in the websites of corporates is important in terms of presenting the current situation and making predictions for the future. Universities use web sites to communicate effectively, efficiently and quickly with their internal and external stakeholders and hence make use of websites as promotional tools. In this study, the websites of the universities ranked top ten according to URAP 2020-2021 (University Ranking by Academic Performance) have been analyzed with content analysis method in the context of cultural identity dimensions. This study aims to determine how universities satisfy their promotional and informative purposes through websites, how they reflect the information on the website to their users, how they use visual and auditory elements to support the information and therefore, how they make use of websites of the faculties as promotional tools

___

  • Abratt, R. (1989). A New Aproach To The Corporate İmage Management Process. Journal of Marketing Management 5(1), 63-76.
  • Ak, M. (1998). Kurumsal Kimlik ve İmaj, İstanbul: Halkla İlişkiler ve Grafik Sanatı Dizisi.
  • Akıncı, B. (1998). Kurum Kültürü ve Örgütsel İletişim, İstanbul: İletişim Yayınları.
  • Argenti, P.A. (2007). Corporate Communication, New York: McGraw-Hill.
  • Balmer, J.M.T. (2001). Corporate Identity, Corporate Branding And Corporate Marketing ‐ Seeing Through The Fog, European Journal of Marketing, Vol. 35 Issue: ¾:248-291.
  • Başfırıncı, Ç. (2008). Bir Pazarlama İletişim Medyası Olarak Web Ortamında İçerik Analizi Yapmanın Güçlükleri ve Olası Çözüm Önerileri, Yönetim, 19(61): 52-71.
  • Berthon, P. P., Leyland, F., Watson, R.T. (1996). The World Wide Web as an Advertising Medium: Toward an Understanding of Conversion Efficiency, Journal of Advertising Research, 36(1): 43-54.
  • Bilbil, E.K. (2008), Kurumsal İletişim Aracı Olarak Web Sayfalarının Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarında Karşılaştırmalı Analiz, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi, 32(32): 67-81.
  • Blythe, J. (2001). Pazarlama İlkeleri, (Çev. Yavuz Odabaşı), Bilim Teknik Yayınevi: İstanbul.
  • Chipchase J., Theaker A. (2006) İnternetin Halkla İlişkiler Alanında Etkili Bir; Şekilde Kullanımı, Alison Theaker (ed), Murat Yaz (çev), Halkla İlişkilerin El kitabı, İstanbul: Kapital Medya.
  • Christensen, L. T., Morsing, M., Cheney, G. (2008). Corporate Communications: Convention, Complexity and Critique. London: SAGE Publications.