Türk Kütüphaneciler Derneği’nin 60. Kuruluş Yıldönümü: Kamuya Yararlı Dernek Anlayışından Sivil Toplum Orgütlüğüne

Bu makalede Türkiye'deki kamuya yararlı dernek ve sivil toplum örgütü kavramları arasındaki fark, kuruluşunun 60, yıldönümünde Türk Kütüphaneciler Derneği TKD bağlamında İncelenmektedir. TKD'nin 60 yılda geldiği noktada yaptıkları veya yapamadıklarını tartışmaktan öte konu küreselleşme ile birlikte ele alınmakta olup, sorunlara meslektaşlar ve bilgi ve belge yönetimi bölümlerinin etkileşimli katkı sağlanması ile çözüm yollarının bulunabileceği aksi takdirde uluslararası düşünce üretme kuruluşlarının think tank mesleki sorunlarımıza el atması ve giderek özgün mesleki kültürümüze yabancılaşacağımız kaygısı üzerinde odaklaşmaktadır.

60th Anniversary of Turkish Librarian's Association: From the Association in the Public Interest Perspective to Non-Governmental Organization Perspective

-

___

  • IFLA FAIFE web sitesihttp://archive.ifla.org/faife/ifstat/tlastat.htm
  • Keyman,E.F. (Tarih yok) Avrupa'da veTürkiye'de siviltoplum. Sivil Toplum Geliştirme MerkeziSTK Kapasite Geliştirme Eğitim Programı Ders Notları. 23 Kasım2009 tarihinde http://www.stgm.org.tr/egitim/docs/Avrupadaveturkiyedesiviltoplum%20- %20f%20keyman.docadresinden erişildi.
  • Kurtoğlu, A. (2005,02). Mekansalbir olgu olarakhemşehrilik ve bir hemşehrilik mekanı olarak dernekler. European Journal of Turkish Studies,Thematic Issue, 2 (1),HometownOrganisations in Turkey, 17 Kasım 2009 tarihinde http://www.ejts.org/document375.htmladresindenerişildi.
  • Laçiner, S.(2009,06. 11). Türkiye'dekithinktank kültürüüzerine bir değerlendirme. USAK Stratejik Gündem. 24 Kasım 2009tarihinde http://www.usakgundem.com/yazar/1297/t%C3%BCrkiye-39-deki-think-tank- k%C3%BClt%C3%BCr%C3%BC-%C3%BCzerine-bir- de%C4%9Ferlendirme.htmladresinden erişildi.
  • Türk Kütüphaneciler Derneği web sitesi http://www.kutuphaneci.org.tr/web/node.php?id=2939
  • TürkiyeBilişimDerneği websitesi http://www.tbd.org.tr/tbd_hakkinda/tuzuk.php
  • TürkiyeCumhuriyetiİçişleri BakanlığıDerneklerDairesi Başkanlığı websitesi http://www.dernekler.gov.tr