Fatsa-Aybastı Karayolu Şev Hareketlerinin İnklinometre Ölçümleriyle İncelenmesi

Bu makaale çalışmada heyelan bölgelerindeki şev hareketleri incelenmiştir. şev hareketlerinin izlenmesinde hassas ölçüm olanağı sağlayan inklinometre aleti kullanılmıştır. Uygulama sahası olarak Ordu ilinde bulunan Fatsa-Aybastı karayolu seçilmiştir. Uygulama sahası olarak bu alanın seçilme nedeni daha önce bu bölgelerde meydana gelen heyelanlardır. Çalışma kapsamında; araştırma yapılan bölgelerde meydana gelmiş heyelanları araştırmak için inklinometre ölçümleri yapılmıştır. Çalışma neticesinde elde edilen sonuçlar incelenmiştir. Ölçüm ve incelemeler sonucunda; kuyularda ve zeminlerde oluşan hareketler değerlendirilmiştir.

___

  • Kaya A., Akgun A., Karaman K., Bulut F., "Understanding the mechanism of slope failure on a nearby highway tunnel route by different slope stability analysis methods: a case from NE Turkey", BULLETIN OF ENGINEERING GEOLOGY AND THE ENVIRONMENT, vol.75, pp.945-958, 2016
  • Kaya A., Alemdağ S., Dağ S., Gürocak Z., "Stability assessment of high-steep cut slope debris on a landslide (Gumushane, NE Turkey)", BULLETIN OF ENGINEERING GEOLOGY AND THE ENVIRONMENT, vol.75, pp.89-99, 2016
  • Gordon, E.G. and Mikkelsen, P.E., 1988. Measurements of ground, movement–with inclinometers. Proceeding of the 4th. International Geotechnical Seminar, Field. Instrumentation and In.si.tui, Nanyang Technical Institute, Singapore, 235-246.
  • Graham, P.J., 1989. Inclinometer data reduction computer program, Mitre Software Corporation, Alberta, Canada, 53 p.
  • Sinco, 1990. Data mate manager software, Albion Piace N. Seattle, USA, 10 p.
  • Wilson, S.D. and MikkeLsen, P.E., 1.977. Foundation instrumentation: Inclinometers Report,, Department of Transportation, 96 p.