Elli bir yaşında kadın hasta, sol üst ekstremitede uyuşma ve his kaybı ile kliniğimize başvurdu. Sol dirseğin üzerinde ve altında yaygın periferik ödem izlendi. Hastanın semptomları, daha önce yapılan mastektomi ameliyatı sırasındaki aksiler lenfatik nodüler diseksiyon ile ilişkili idi. Hasta lenfatikovenüler anastomoz ile minimal invaziv süpermikrocerrahi tekniği kullanılarak başarılı bir şekilde tedavi edildi.
A 51-year-old female patient was admitted to our clinic with numbness and anesthesia in the left upper extremity. There was widespread peripheral edema above and below the left elbow. Symptoms of the patient were associated with axillary lymphatic nodular dissection during previous the mastectomy operation. The patient was successfully treated using the supermicrosurgery technique via lymphaticovenular anastomosis. "> [PDF] Minimal invaziv süpermikrocerrahi tekniği ile üst ekstremite lenfödem tedavisi | [PDF] Treatment of upper extremity lymphedema with minimally invasive supermicrosurgery technique Elli bir yaşında kadın hasta, sol üst ekstremitede uyuşma ve his kaybı ile kliniğimize başvurdu. Sol dirseğin üzerinde ve altında yaygın periferik ödem izlendi. Hastanın semptomları, daha önce yapılan mastektomi ameliyatı sırasındaki aksiler lenfatik nodüler diseksiyon ile ilişkili idi. Hasta lenfatikovenüler anastomoz ile minimal invaziv süpermikrocerrahi tekniği kullanılarak başarılı bir şekilde tedavi edildi. "> Elli bir yaşında kadın hasta, sol üst ekstremitede uyuşma ve his kaybı ile kliniğimize başvurdu. Sol dirseğin üzerinde ve altında yaygın periferik ödem izlendi. Hastanın semptomları, daha önce yapılan mastektomi ameliyatı sırasındaki aksiler lenfatik nodüler diseksiyon ile ilişkili idi. Hasta lenfatikovenüler anastomoz ile minimal invaziv süpermikrocerrahi tekniği kullanılarak başarılı bir şekilde tedavi edildi.
A 51-year-old female patient was admitted to our clinic with numbness and anesthesia in the left upper extremity. There was widespread peripheral edema above and below the left elbow. Symptoms of the patient were associated with axillary lymphatic nodular dissection during previous the mastectomy operation. The patient was successfully treated using the supermicrosurgery technique via lymphaticovenular anastomosis. ">

Minimal invaziv süpermikrocerrahi tekniği ile üst ekstremite lenfödem tedavisi

Elli bir yaşında kadın hasta, sol üst ekstremitede uyuşma ve his kaybı ile kliniğimize başvurdu. Sol dirseğin üzerinde ve altında yaygın periferik ödem izlendi. Hastanın semptomları, daha önce yapılan mastektomi ameliyatı sırasındaki aksiler lenfatik nodüler diseksiyon ile ilişkili idi. Hasta lenfatikovenüler anastomoz ile minimal invaziv süpermikrocerrahi tekniği kullanılarak başarılı bir şekilde tedavi edildi.

Treatment of upper extremity lymphedema with minimally invasive supermicrosurgery technique

A 51-year-old female patient was admitted to our clinic with numbness and anesthesia in the left upper extremity. There was widespread peripheral edema above and below the left elbow. Symptoms of the patient were associated with axillary lymphatic nodular dissection during previous the mastectomy operation. The patient was successfully treated using the supermicrosurgery technique via lymphaticovenular anastomosis.

___

  • Chachaj A, Małyszczak K, Pyszel K, Lukas J, Tarkowski R, Pudełko M, et al. Physical and psychological impairments of women with upper limb lymphedema following breast cancer treatment. Psychooncology 2010;19:299-305.
  • Masia J, Olivares L, Koshima I, Teo TC, Suominen S, Van Landuyt K, et al. Barcelona consensus on supermicrosurgery. J Reconstr Microsurg 2014;30:53-8.
  • Yamamoto T, Narushima M, Yoshimatsu H, Seki Y, Yamamoto N, Oka A, et al. Minimally invasive lymphatic supermicrosurgery (MILS): indocyanine green lymphography-guided simultaneous multisite lymphaticovenular anastomoses via millimeter skin incisions. Ann Plast Surg 2014;72:67-70.
  • Mozes M, Papa MZ, Karasik A, Reshef A, Adar R. The role of infection in post-mastectomy lymphedema. Surg Annu 1982;14:73-83.
  • Szuba A, Cooke JP, Yousuf S, Rockson SG. Decongestive lymphatic therapy for patients with cancer-related or primary lymphedema. Am J Med 2000;109:296-300.
  • Olszewski WL. Clinical surgery for lymphedema: Historical perspectives. In: Cheng MH, Chang D, FACS, Patel K, editors. Principles and Practice of Lymphedema Surgery. New York: Elsevier; 2016. p. 18-29.
  • OʼBrien BM, Mellow CG, Khazanchi RK, Dvir E, Kumar V, Pederson WC. Long-term results after microlymphaticovenous anastomoses for the treatment of obstructive lymphedema. Plast Reconstr Surg 1990;85:562-72.
  • Cheng MH, Chang DW, Patel KM, editors. Principle and Practice of Lymphedema Surgery. 1st ed. China. Elsevier; 2016.
  • Yamamoto T, Yamamoto N, Doi K, Oshima A, Yoshimatsu H, Todokoro T, et al. Indocyanine green-enhanced lymphography for upper extremity lymphedema: a novel severity staging system using dermal backflow patterns. Plast Reconstr Surg 2011;128:941-7.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Spontan iliyak arter diseksiyonlarında endovasküler tedavi yönetimi: Klasik cerrahiye olanak sağlayan uygulamalar

Fehim Can SEVİL, Mehmet TORT

DiGeorge sendromunda sol pulmoner arterden köken alan sol subklavyen arter

Elif YILMAZ GÜLEÇ, Helen BORNAUN, Abdullah ERDEM, Nazlıcan ÇİVİLİBAL TANG, Nida ÇELİK ALAÇAM

Akciğer kanseri için lobektomi sonrası solunum fizyoterapisiakciğer komplikasyonlarında etkili midir?

Burçin ÇELİK, Hüseyin Ulaş ÇINAR, Hale KEFELİ ÇELİK, Cengizhan DOĞAN

Management of endovascular treatment in spontaneous iliac artery dissections: Applications enabling classical surgery

Mehmet TORT, Fehim Can SEVİL

Minimal invaziv kalp cerrahisi programı nasıl kurulur?

Guohao CHANG, Theodore KOFİDİS

Pnömotoraks başlangıcı ile meteorolojik parametreler ve hava kirliliği arasındaki ilişki

Alp ÖZEL, Fatma ÖZTÜRK, Osman YAKŞİ, Mehmet ÜNAL, Ali KLILIÇGÜN

Düşük doğum ağırlıklı hastada komplet sternal kleft tedavisi

Ersin EREK, Sarper METE, Bahar TEMUR, Mehmet Akif ÖNALAN, Serdar BEKEN

Nativ arteriyovenöz fistül trombozlarında farmakomekanik ve cerrahi girişimlerin kıyaslanması

Mehmet Şenel BADEMCİ, Cemal KOCAASLAN, Ebuzer AYDIN

Endovasküler anevrizma tamiri sırasında aortik stent greftlerin kısa bacağını kanüle etmek için yeni bir yöntem: Göçer tekniği

Ahmet Barış DURUKAN, Hakan GÖÇER

Renal hücreli karsinomlu bir hastada inferior mezenterik arter anevrizması

Abdul Kerim BUĞRA, Bülent MERT, Adil POLAT

Academic Researches Index - FooterLogo