Günümüzde, kalp transplantasyonu dünyada olduğu gibi ülkemizde de başarıyla uygulanabilir hale gelmiştir. Ancak immünsupressif ilaçların uzun süre kullanılmasına bağlı bir çok problem ile karşı karşıya kalınmaktadır. Hastanemizde beş yıl önce başarıyla uyguladığımız 45 yaşındaki erkek hastada kalp tansplantasyonundan 4 yıl sonra steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu olgusunu özetledik.
Currently, heart transplantation is performed successfully in our country as in worldwide. However, it has some complications due to long-term immunsupressive medication after transplantation. We herein reported a 45-year-old man, who underwent heart transplantation 5 years ago, with avascular necrosis of the femur head due to 4 years of steroid therapy. "> [PDF] Kalp transplantasyonu sonrası uzun dönem steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu | [PDF] Avascular necrosis of the femur head due to long term steroid therapy after heart Günümüzde, kalp transplantasyonu dünyada olduğu gibi ülkemizde de başarıyla uygulanabilir hale gelmiştir. Ancak immünsupressif ilaçların uzun süre kullanılmasına bağlı bir çok problem ile karşı karşıya kalınmaktadır. Hastanemizde beş yıl önce başarıyla uyguladığımız 45 yaşındaki erkek hastada kalp tansplantasyonundan 4 yıl sonra steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu olgusunu özetledik. "> Günümüzde, kalp transplantasyonu dünyada olduğu gibi ülkemizde de başarıyla uygulanabilir hale gelmiştir. Ancak immünsupressif ilaçların uzun süre kullanılmasına bağlı bir çok problem ile karşı karşıya kalınmaktadır. Hastanemizde beş yıl önce başarıyla uyguladığımız 45 yaşındaki erkek hastada kalp tansplantasyonundan 4 yıl sonra steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu olgusunu özetledik.
Currently, heart transplantation is performed successfully in our country as in worldwide. However, it has some complications due to long-term immunsupressive medication after transplantation. We herein reported a 45-year-old man, who underwent heart transplantation 5 years ago, with avascular necrosis of the femur head due to 4 years of steroid therapy. ">

Kalp transplantasyonu sonrası uzun dönem steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu

Günümüzde, kalp transplantasyonu dünyada olduğu gibi ülkemizde de başarıyla uygulanabilir hale gelmiştir. Ancak immünsupressif ilaçların uzun süre kullanılmasına bağlı bir çok problem ile karşı karşıya kalınmaktadır. Hastanemizde beş yıl önce başarıyla uyguladığımız 45 yaşındaki erkek hastada kalp tansplantasyonundan 4 yıl sonra steroid tedavisine bağlı gelişen femur başı avasküler nekrozu olgusunu özetledik.

Avascular necrosis of the femur head due to long term steroid therapy after heart

Currently, heart transplantation is performed successfully in our country as in worldwide. However, it has some complications due to long-term immunsupressive medication after transplantation. We herein reported a 45-year-old man, who underwent heart transplantation 5 years ago, with avascular necrosis of the femur head due to 4 years of steroid therapy.

___

Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Diffüz LAD hastalığında radiyal arterin tüp greft olarak kullanıldığı "Patchplasty" tekniği

Alper SERÇELİK, Feragat UYGUR, Yuri PYA, Birol YAMAK, Altay TANDOĞAN

Mediastinal malign fibröz histiyositoma: Olgu sunumu

Muammer KARAAYVAZ, Metin ER, Ahmet Feridun IŞIK, İrfan BAYRAM

Aort kapağının nadir görülen bir formu: Kuadroküspid aort kapağı

Aybanu TUYGUN, Nurgül YURTSEVEN, Fikri YAPICI, Atilla KANCA, Abdullah Kemal TUYGUN

Hipertrofik kardiyomiyopatide cerrahi tedavi

Akın İZGİ, Yayla Eylem AKVARDAR, Atakan ERKILINÇ, Ulusoy Nilgün BOZBUĞA, Kaan KIRALİ, Vedat ERENTUĞ, Esat AKINCI, Cevat YAKUT, Gökhan İPEK

Topikal ve intralüminal papaverin uygulamalarının internal torasik arter akımına etkisi

Can Çağlar ERDEM, Füsun GÜLCAN, Kaya SÜZER, Ahmet ÖZKARA, Sinan SEREN, Murat MERT

Postinfarktüs sağ ventrikül psödoanevrizması

Caner ARSLAN, Levent KAPLAN, Tamer TURAN, Bekir KAYHAN

Deneysel akciğer ototransplantasyonu sonrası reperfüzyon hasar modelinde N-asetilsisteinin etkileri

Erhan AYAN, Necip İLHAN

Göğüs ön duvarına yerleşimli brakiyal pleksus infiltrasyonu gösteren dev desmoid tümör

Burçin ABUD, Ömer TETİK, Özlem SİLİSTRELİ, Ali GÜRBÜZ, Ufuk YETKİN

Kronik böbrek yetmezlikli hastalarda görülen arteriyovenöz fistül komplikasyonları ve cerrahi tedavisi

Melike KARADAĞ, Vechettin ÖZTÜRK, Kaan KIRALİ, Cevat YAKUT, Hasan EKİM, Veysel KUTAY

İskemik mitral yetmezliğinde mitral kapak cerrahisi

Burak TAMTEKİN, Barış ÇAYNAK, Kerem ORAL, Aşkın Ali KORKMAZ, Ali Rıza KARACI

Academic Researches Index - FooterLogo