Diyafram plikasyon cerrahisi, farklı teknik kullanımları açısından neredeyse üzerinde en fazla gelişme kaydedilen yaklaşımdır. Transtorasik ya da torakoskopik olarak birçok plikasyon ve sütürasyon yöntemi geliştirilmiş olup, bu tekniklerin neredeyse tamamı olguya ya da diyaframın durumuna göre kullanılabilirliğini devam ettirmektedir. Torakoskopik yaklaşımlar ile endostapler kullanılarak gerçekleştirdiğimiz plikasyon yönteminin, güvenli bir teknik olarak yaygın olarak tercih edilmesini umuyoruz.
Diaphragma plication surgery is possibly the most advanced approach in terms of using different techniques. There are a number of plication and suturing methods, which are improved by transthoracic or thoracoscopic methods, and almost all of these techniques are still in use depending on an individual case or the status of diaphragm. We believe that the plication method using thoracoscopic methods and endostapler would be widely adopted as a safe technique. "> [PDF] Endostapler ile torakoskopik diyafram plikasyonu | [PDF] Diaphragma plication surgery is possibly the most advanced approach in terms of using different techniques. There are a number of plication and suturing methods, which are improved by transthoracic or thoracoscopic methods, and almost all of these techniques are still in use depending on an individu Diyafram plikasyon cerrahisi, farklı teknik kullanımları açısından neredeyse üzerinde en fazla gelişme kaydedilen yaklaşımdır. Transtorasik ya da torakoskopik olarak birçok plikasyon ve sütürasyon yöntemi geliştirilmiş olup, bu tekniklerin neredeyse tamamı olguya ya da diyaframın durumuna göre kullanılabilirliğini devam ettirmektedir. Torakoskopik yaklaşımlar ile endostapler kullanılarak gerçekleştirdiğimiz plikasyon yönteminin, güvenli bir teknik olarak yaygın olarak tercih edilmesini umuyoruz. "> Diyafram plikasyon cerrahisi, farklı teknik kullanımları açısından neredeyse üzerinde en fazla gelişme kaydedilen yaklaşımdır. Transtorasik ya da torakoskopik olarak birçok plikasyon ve sütürasyon yöntemi geliştirilmiş olup, bu tekniklerin neredeyse tamamı olguya ya da diyaframın durumuna göre kullanılabilirliğini devam ettirmektedir. Torakoskopik yaklaşımlar ile endostapler kullanılarak gerçekleştirdiğimiz plikasyon yönteminin, güvenli bir teknik olarak yaygın olarak tercih edilmesini umuyoruz.
Diaphragma plication surgery is possibly the most advanced approach in terms of using different techniques. There are a number of plication and suturing methods, which are improved by transthoracic or thoracoscopic methods, and almost all of these techniques are still in use depending on an individual case or the status of diaphragm. We believe that the plication method using thoracoscopic methods and endostapler would be widely adopted as a safe technique. ">

Endostapler ile torakoskopik diyafram plikasyonu

Diyafram plikasyon cerrahisi, farklı teknik kullanımları açısından neredeyse üzerinde en fazla gelişme kaydedilen yaklaşımdır. Transtorasik ya da torakoskopik olarak birçok plikasyon ve sütürasyon yöntemi geliştirilmiş olup, bu tekniklerin neredeyse tamamı olguya ya da diyaframın durumuna göre kullanılabilirliğini devam ettirmektedir. Torakoskopik yaklaşımlar ile endostapler kullanılarak gerçekleştirdiğimiz plikasyon yönteminin, güvenli bir teknik olarak yaygın olarak tercih edilmesini umuyoruz.

Diaphragma plication surgery is possibly the most advanced approach in terms of using different techniques. There are a number of plication and suturing methods, which are improved by transthoracic or thoracoscopic methods, and almost all of these techniques are still in use depending on an individu

Diaphragma plication surgery is possibly the most advanced approach in terms of using different techniques. There are a number of plication and suturing methods, which are improved by transthoracic or thoracoscopic methods, and almost all of these techniques are still in use depending on an individual case or the status of diaphragm. We believe that the plication method using thoracoscopic methods and endostapler would be widely adopted as a safe technique.

___

  • 1. Mouroux J, Padovani B, Poirier NC, Benchimol D, Bourgeon A, Deslauriers J, et al. Technique for the repair of diaphragmatic eventration. Ann Thorac Surg 1996;62:905-7.
  • 2. Freeman RK, Wozniak TC, Fitzgerald EB. Functional and physiologic results of video-assisted thoracoscopic diaphragm plication in adult patients with unilateral diaphragm paralysis. Ann Thorac Surg 2006;81:1853-7.
  • 3. Özkan S, Yazici Ü, Aydin E, Karaoğlanoğlu N. Is surgical plication necessary in diaphragm eventration? Asian J Surg 2016;39:59-65.
  • 4. Özkan S. Diyafram evantrasyonu ve cerrahi tedavisi. Editörler: Yücel O, Genç O. Torasik Konjenital Anomaliler ve Cerrahisi. Ankara: Derman Tıbbi Yayıncılık; 2011 s. 88-98.
  • 5. Available from: http://products.covidien.com/pages.aspx?page=ProductDetail&id=13183&cat=Devices&cat2=Model
  • 6. Moon SW, Wang YP, Kim YW, Shim SB, Jin W. Thoracoscopic plication of diaphragmatic eventration using endostaplers. Ann Thorac Surg 2000;70:299-300.
  • 7. Lao VV, Lao OB, Abdessalam SF. Laparoscopic transperitoneal repair of pediatric diaphragm eventration using an endostapler device. J Laparoendosc Adv Surg Tech A 2013;23:808-13.
  • 8. Kocher GJ, Zehnder A, Schmid RA. Completely Thoracoscopic Diaphragmatic Plication. World J Surg 2017;41:1019-22.
  • 9. Kara HV, Roach MJ, Balderson SS, D’Amico TA. Thoracoscopic diaphragm plication. Ann Cardiothorac Surg 2015;4:573-5.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

Variköz ven nedeniyle radyofrekans ablasyon yapılan hastalarda spinal anestezi ve larengeal maske hava yolu ile genel anestezi karşılaştırması

Ayşe LAFÇI, Ali Baran BUDAK

Sağ ventrikül çıkım yolu rekonstrüksiyonu yapılmış olan hastalarda erken dönem pulmoner kapak replasmanı cerrahi sonuçları

Bülent SARITAŞ, Murat ÖZKAN, Canan AYABAKAN, Emre ÖZKER, Özlam SARISOY

Bronşektazili çocuk/ergen ve erişkin hastalarda mevcut cerrahi tedavinin yeri

Muhammet Reha ÇELİK, Hakkı ULUTAŞ, Akın KUZUCU

Akut koroner sendromda koroner cerrahi

Ali GÜRBÜZ, Orhan GÖKALP, Yüksel BEŞİR, Hasan İNER, Levent YILLIK

İnterarteriyel seyirli anormal koroner arter hastaları ne zaman ameliyat edilmeli ve hangi cerrahi teknik kullanılmalıdır?

Engin KARAKUŞ, Onur IŞIK, Muhammet AKYÜZ

İnfrarenal abdominal aort anevrizmalarında iliyak arter morfolojisi kaynaklı ameliyat sırası destekleyici işlem gereksinimi ve komplikasyonlar

Mehmet ÖZÜLKÜ, Enes DUMAN, Cevahir HABERAL, Tonguç SABA, Ali TÜNEL

Açık cerrahi sonrası nüks eden pektus ekskavatumun Nuss işlemi ile tedavisi

Muharrem ÖZKAYA, Nilay Çavuşoğlu YALÇIN, Mehmet BİLGİN

Ekstrakorporeal yaşam desteğinde rastlantısal kardiyak perforasyon sonrası hemodinamik stabilite

Won Ho CHANG

Göğüste ilginç bir yabancı cisim

Makbule ERGİN, Abdullah ERDOĞAN, Hakan KESKİN, Yasin İlter TOKER

Perioperatif inhale iloprost ile tedavi edilen ciddi pulmoner arteriyel hipertansiyonlu çocuklarda doğuştan kalp hastalıklarının cerrahi onarımının uzun dönem sonuçları

Mustafa PAÇ, İrfan TAŞOĞLU, Ahmet Vedat KAVURT, Sinan Sabit KOCABEYOĞLU, Doğan Emre SERT, Feyza Ayşenur PAÇ

Academic Researches Index - FooterLogo