Bu yazıda koroner baypas cerrahisi sonrası masif hava kaçağı nedeni ile mediastinit gelişen ve endobronşiyal valf uygulanması ile durumu kötüleşen 57 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Hasta açık drenaj ve vakum destekli kapama uygulamaları ile uzun ve komplike bir tedavi süreci geçirdi ve iyileşti. Uzamış hava kaçağı tedavisinde endobroşiyal valf uygulamaları etkin olmakla birlikte enfeksiyöz komplikasyonlar ortaya çıkar ise açık drenajın ve vakum destekli kapamanın dikkate alınmasını önermekteyiz.
In this article, we report a 57-year-old male patient who developed mediastinitis due to massive air leak after coronary bypass surgery and deteriorated with endobronchial valve application. The patient underwent a long and complicated treatment process with open drainage and vacuum-assisted closure applications and recovered. Although endobronchial valve applications are efficient in the treatment of prolonged air leak, we recommend considering open drainage and vacuum-assisted closure if infectious complications occur. "> [PDF] Endobronchial valve and vacuum-assisted closure treatment for a complicated air leak problem after cardiac surgery | [PDF] Kardiyak cerrahi sonrası komplike hava kaçağı sorunu için endobronşiyal valf ve vakum destekli kapama tedavisi Bu yazıda koroner baypas cerrahisi sonrası masif hava kaçağı nedeni ile mediastinit gelişen ve endobronşiyal valf uygulanması ile durumu kötüleşen 57 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Hasta açık drenaj ve vakum destekli kapama uygulamaları ile uzun ve komplike bir tedavi süreci geçirdi ve iyileşti. Uzamış hava kaçağı tedavisinde endobroşiyal valf uygulamaları etkin olmakla birlikte enfeksiyöz komplikasyonlar ortaya çıkar ise açık drenajın ve vakum destekli kapamanın dikkate alınmasını önermekteyiz. "> Bu yazıda koroner baypas cerrahisi sonrası masif hava kaçağı nedeni ile mediastinit gelişen ve endobronşiyal valf uygulanması ile durumu kötüleşen 57 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Hasta açık drenaj ve vakum destekli kapama uygulamaları ile uzun ve komplike bir tedavi süreci geçirdi ve iyileşti. Uzamış hava kaçağı tedavisinde endobroşiyal valf uygulamaları etkin olmakla birlikte enfeksiyöz komplikasyonlar ortaya çıkar ise açık drenajın ve vakum destekli kapamanın dikkate alınmasını önermekteyiz.
In this article, we report a 57-year-old male patient who developed mediastinitis due to massive air leak after coronary bypass surgery and deteriorated with endobronchial valve application. The patient underwent a long and complicated treatment process with open drainage and vacuum-assisted closure applications and recovered. Although endobronchial valve applications are efficient in the treatment of prolonged air leak, we recommend considering open drainage and vacuum-assisted closure if infectious complications occur. ">

Endobronchial valve and vacuum-assisted closure treatment for a complicated air leak problem after cardiac surgery

Bu yazıda koroner baypas cerrahisi sonrası masif hava kaçağı nedeni ile mediastinit gelişen ve endobronşiyal valf uygulanması ile durumu kötüleşen 57 yaşında bir erkek hasta sunuldu. Hasta açık drenaj ve vakum destekli kapama uygulamaları ile uzun ve komplike bir tedavi süreci geçirdi ve iyileşti. Uzamış hava kaçağı tedavisinde endobroşiyal valf uygulamaları etkin olmakla birlikte enfeksiyöz komplikasyonlar ortaya çıkar ise açık drenajın ve vakum destekli kapamanın dikkate alınmasını önermekteyiz.

Kardiyak cerrahi sonrası komplike hava kaçağı sorunu için endobronşiyal valf ve vakum destekli kapama tedavisi

In this article, we report a 57-year-old male patient who developed mediastinitis due to massive air leak after coronary bypass surgery and deteriorated with endobronchial valve application. The patient underwent a long and complicated treatment process with open drainage and vacuum-assisted closure applications and recovered. Although endobronchial valve applications are efficient in the treatment of prolonged air leak, we recommend considering open drainage and vacuum-assisted closure if infectious complications occur.

___

  • Varoli F, Roviaro G, Grignani F, Vergani C, Maciocco M, Rebuffat C. Endoscopic treatment of bronchopleural fistulas. Ann Thorac Surg 1998;65:807-9.
  • Lin J, Iannettoni MD. Closure of bronchopleural fistulas using albumin-glutaraldehyde tissue adhesive. Ann Thorac Surg 2004;77:326-8.
  • Watanabe S, Watanabe T, Urayama H. Endobronchial occlusion method of bronchopleural fistula with metallic coils and glue. Thorac Cardiovasc Surg 2003;51:106-8.
  • Ponn RB, D'Agostino RS, Stern H, Westcott JL. Treatment of peripheral bronchopleural fistulas with endobronchial occlusion coils. Ann Thorac Surg 1993;56:1343-7.
  • Ferguson JS, Sprenger K, Van Natta T. Closure of a bronchopleural fistula using bronchoscopic placement of an endobronchial valve designed for the treatment of emphysema. Chest 2006;129:479-81.
Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-5680
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1991
  • Yayıncı: Bayçınar Tıbbi Yayıncılık
Sayıdaki Diğer Makaleler

İleri kalp yetersizliği tedavisi ve mekanik destek cihazlarının ülkemizdeki geleceği

Serap Aykut AKA

Treatment of endoleaks after endovascular abdominal aorta aneurysm repair

Enes DUMAN, Egemen ÇİFÇİ, Erkan YILDIRIM, Fatih BOYVAT

A useful cannulation strategy to facilitate re-warming during total arch replacement

Ozan Onur BALKANAY, Gökhan İPEK, Deniz GÖKSEDEF, Suat Nail ÖMEROĞLU

Pulmoner emboli ve serebrovasküler inmeye neden olan paradoksal embolinin cerrahi tedavisi

Mehmet ÇAKICI, Evren ÖZÇINAR, Onat BERMEDE, Anar ALİYEV, Levent YAZICIOĞLU

Tracheobronchial foreign bodies: a review of 787 cases

Mehmet YILDIRIM, Tamer OKAY, Recep USTAALİOĞLU, Rüçhan ANBAR, Halit YARDIMCI, Ilgaz DOĞUSOY, Hatice DEMİRBAĞ

Çıkan aort greft enfeksiyonuna nadir bir yaklaşım: İnterkostal aralıktan pektoral kas flep wrapping

Yüksel ATAY, Muhammet AKYÜZ, Fatih AYIK, Onur IŞIK

Robotic anatomic pulmonary resection in octogenarian patients with primary lung cancer: report of seven cases

Erkan KABA, Kemal AYALP, Elena UYUMAZ, Mehmet OĞUZHAN ÖZYURTKAN, Özkan DEMİRHAN, Alper TOKER

Usefulness of troponin I for prediction of atrial fibrillation after coronary artery bypass grafting

Nuray ALTINDEĞER, Şebnem ALBEYOĞLU, Ufuk ÇİLOĞLU, Hakan KUTLU, Sabri DAĞSALI, Ahmet BOLUKÇU, Ahmet Can TOPÇU, Abdullah DOĞAN

Surgical management of primary mediastinal hydatid cysts: a 30-year experience

Atila EROĞLU, Ali Bilal ULAŞ, Yener AYDIN, Bayram ALTUNTAŞ

Hydatid cysts of the pulmonary artery

Ezel ERSEN, Bedrettin YILDIZELİ, Onur YILDIRIM, Canan AKMAN, Selim BAKAN, Sedat KANDEMİRLİ, Erdal TAŞÇI, Mehmet YANARTAŞ

Academic Researches Index - FooterLogo