Efthimia GEORGIADOU-KOUNTOURA, Louisa SINDIKALAURDA, Nai tu 19u Eona sto Didimotiho ke sto Sufli, (19th Century Orthodox Churches in the Township of Didymoteicho and Soufli

E. Georgiadou-Kountoura ve L. SindikaLaourda tarafından 2004 yılında Selanik’te yayınlanan bu kitap başlığı itibarıyla Dimetoka ve Sofulu’daki toplam 5 kiliseyi değerlendiren Bir Sanat Tarihi veya Mimarlık Tarihi yayını gibi görülebilir. Aslında bu doğru bir değerlendirme olsa da eksisi de olan bir değerlendirmedir. Bu yayın aynı zamanda bir Tarih kitabı olarak görülmelidir. Çünkü Kitap Osmanlı Devleti ile Yunan devleti arasında en gergin ilişkilerin yaşandığı ve sonunda Batı Trakya’nın da Osmanlı Devleti sınırları dışına çıkmasıyla sonuçlanan 19. yüzyıla ilişkin geniş bir değerlendirme içerir.

___

  • Efthimia GEORGIADOU-KOUNTOURA, Louisa SINDIKALAURDA, Nai tu 19u Eona sto Didimotiho ke sto Sufli, (19th Century Orthodox Churches in the Township of Didymoteicho and Soufli, Eastern Thrace), (İngilizce özet ile), Thessaloniki 2004.