Süryani Tarih Yazıcılığında Geç Antikçağ: Hıristiyanlık

Bu eser giriş, 8 Kısım ve Zeyil’den oluşmaktadır. Eserin başına kısaltmalar, Hükümdarlar (Kronolojik) Listesi ve Önsöz, sonuna Kaynakça, İndex ve Resimler bölümleri de eklenmiştir. 73 sayfalık Giriş bölümü (kitabın 31-104. sayfaları) belirli ara başlıklarla belirtilmiş farklı konularda maddî tarihsel bilgilendirme ve ayrıca yazarın bu bilgileri temel alarak bugünkü çalışma atmosferi konusunda makul yorumlarını vermektedir. Örneğin Süryani literatürü ara başlığı altındaki ilk kısımda (İçindekiler’de “Genel Hatlarıyla Süryani Literatürü ve Süryaniler” diye geçmektedir) bu çalışma ve araştırma alanının kısa bir tarihçesi ile beraber bu alanın ülkemizdeki akademik seviyesine ilişkin bilgilendirmeler verilmiştir. Dipnotlarda dikkat çekici husus bugüne kadar Türkiye menşeli yayınlarda görülmedik derecede Batı literatüründeki yayınlardan bilgi verilmesi olmuştur.
Anahtar Kelimeler:

Süryani, Tarih, Yazıcılığında

Süryani Tarih Yazıcılığında Geç Antikçağ: Hıristiyanlık, İslam, Siyasi Tarih

Bu eser giriş, 8 Kısım ve Zeyil’denoluşmaktadır. Eserin başına kısaltmalar,Hükümdarlar (Kronolojik) Listesi ve Önsöz,sonuna Kaynakça, İndex ve Resimler bölümleride eklenmiştir.

___

  • Zafer Duygu, Süryani Tarih Yazıcılığında Geç Antikçağ: Hıristiyanlık, İslam, Siyasi Tarih, İstanbul: Divan, 2016. (590 sayfa)