YEREL HALKIN ISPARTA TURİZMİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Bu çalışma Isparta ili turizm potansiyeli ile Isparta halkının turizme bakış açısını belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç çerçevesinde araştırmada veriler anket uygulanarak toplanmış ve istatistiksel analizler 785 anketten elde edilen veriler ışığında gerçekleştirilmiştir. Araştırmada ortaya çıkan temel sonuçlara göre, (1) Isparta halkı gülü, Eğirdir Gölünü, Davraz Dağını, Yalvaç ve kanyonunu turizmde şehrin en önemli sembolleri olarak görmekte, (2) gerek gölleri, dağları, yaylaları, mağaraları, gerekse sosyo-kültürel ve tarihi değerleri ile Isparta ilinin turizmde önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünmekte, (3) ancak turizmde altyapı ve tanıtım sorunlarının giderilmesi için önemli yatırımlar yapılması gerektiğine, (4) başarı için de toplumun tüm tarafları arasında etkin bir dayanışma ve koordinasyona ihtiyaç olduğuna inanmaktadırlar

Yerel Halkın Isparta Turizmine Yönelik Görüşleri Üzerine Bir Araştırma

Keywords:

-,

___

  • 1. Ceylan, S. (2004). “Yazılı Kanyon (Sütçüler, Isparta) Tabiat Parkı’nın Turizm Açısından Önemi Ve Kullanımı”, Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(8):59-82.
  • 2. Ceylan, S. Ve Demirkaya, H. (2009). “Kış Turizmine Bağlı Olarak Gelişen Bir Kırsal Yerleşme: Çobanisa Köyü (Isparta)”, Doğu Coğrafya Dergisi 21: 79-94.
  • 3. Çeken, H. (2004). “Turizmin Bölgesel Kalkınmaya Etkisi Üzerine Teorik Bir İnceleme”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İ.İ.B.F. Dergisi, 10(2): 293-306.
  • 4. Durgun, A. (2006). “Bölgesel Kalkınmada Turizmin Rolü”, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta.
  • 5. Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü İstatistikleri http://www. ispartakulturturizm.gov.tr/ (15.03.2010)
  • 6. Isparta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, (2004), Isparta İli 2004 Yılı Ekonomik ve Ticari Durum Raporu, Isparta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Yayını, Isparta.
  • 7. Kısa-Ovalı, P. (2007). “Kitle Turizmi Ve Ekolojik Turizmin Kavram, Mimari Ve Çevresel Etkiler Bakımından Karşılaştırılması”, YTÜ Mimarlık Fakültesi E-Dergisi, 2(2): 64-79.
  • 8. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstatistikleri http://www.kultur.gov.tr/ (15.03.2010)
  • 9. Nayir, O. (2009). “Isparta Yöresi Korunan Doğal Alanlarında Ekoturizm Talep Ve Eğilimlerinin Belirlenmesi”, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Isparta.
  • 10. Türkoğlu M., B. Gövdere ve Ç. Meydan (2005). “Isparta İli Turizminin Sorunları ve Çözüm Önerileri,” Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1):29-38.
  • 11. Yavuz, A. ve Çiçek, S. (2009). “Isparta İlinin Vergi Gelirlerinin Analizi Yoluyla Sosyo-Ekonomik Yapısı Üzerine Bir İnceleme”, Maliye Dergisi, 157: 166-182.
  • 12. Yılmaz, A. ve Şahin, K. (2009). “Samsun Şehri ve Yakın Çevresinde Turizm Ve Turist Algılaması”, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2(7): 345-358.
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1301-0603
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 1996
  • Yayıncı: Süleyman Demirel Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

YEREL MECLİSLERİN BİLGİ EDİNME VE DENETİM YOLLARI: TÜRKİYE ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

  Yrd.doç.dr.ethem Kadri PEKTAŞ

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİNİN 1980’DEN SONRA GEÇİRDİĞİ DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE İSTİHDAM SİSTEMİNE ETKİLERİ

  Öğr.gör.dr.özlem Taner KÖROĞLU

TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ UYGULAMA BAŞARISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER: BAĞIMSIZ DENETÇİLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

  Doç.dr.fikret ÇANKAYA, Doç.dr.engin DİNÇ

DEĞERLERİN BELİRLİ MESLEK ALANLARI VE DEMOGRAFİK DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ

 yrd.doç.dr.ayşem ÇALIŞKUR, Dr.ayşe DEMİRHAN, Dr.serdar BOZKURT

BANKALARDA PERFORMANS DEĞERLEME VE ÜCRETLEME İLİŞKİSİNE DAİR ÇALIŞANLARIN ALGILAMALARI: YERLİ VE YABANCI MENŞELİ BANKA UYGULAMALARININ KARŞILAŞTIRILMASINA YÖNELİK BİR ALAN ARAŞTIRMASI

  Prof.Dr.İsmail BAKAN, Arş.Gör.İnci Fatma DOĞAN, Yrd.Doç.Dr.Burcu ERŞAHAN, Öğr.Gör.A.Melih EYİTMİŞ

ELEKTRONİK VERGİ HİZMETLERİNİN SINIFLANDIRILMASI VE AVRUPA ÜLKELERİNDE E-VERGİ YÖNETİM SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

  Assoc.prof.dr.ferhat Başkan ÖZGEN

GELİR VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ HARCAMALARININ ANALİZİ: TÜRKİYE VE BAZI OECD ÜLKE ÖRNEKLERİ

  Yrd.doç.dr.gül KAYALIDERE, Arş.Gör.Pelin MASTAR ÖZCAN

GRİ İLİŞKİSEL ANALİZ VE UYUM ANALİZİ İLE BİR İŞLETMEDE KARŞILAŞILAN ÜRETİM HATALARININ İNCELENMESİ

  Doç.dr.zeki ÇAKMAK, Yrd.Doç.Dr.Metin BAŞ, Arş.gör.esra YILDIRIM

İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASINDA İŞLEM GÖREN TURİZM ŞİRKETLERİNİN İŞLETME, FİNANSAL VE TOPLAM RİSK DÜZEYLERİNİN KALDIRAÇ ANALİZİYLE DEĞERLENDİRİLMESİ

  Yrd.doç.dr.erdinç KARADENİZ

YOKSULLUK VE ENFORMELLEŞME BAĞLAMINDA ORTAYA ÇIKAN BİR YAŞAM TARZI: SEYYAR SATICILAR

  Prof.dr.metin ÖZKUL, Gizem KANYILMAZ