Pandemi Döneminde Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmeni Adaylarının Kitap Okuma Tutumlarının İncelenmesi

Bu araştırmada pandemi döneminde beden eğitimi ve spor öğretmeni adaylarının kitap okuma tutumları incelenmiştir. Araştırma Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna devam eden öğrenciler üzerinde yürütülmüştür. Araştırmanın örneklemini, 127 kadın, 114 erkek olmak üzere toplam 241 öğretmen adayı oluşturmuştur.Veri toplama aracı olarak Susar Kırmızı, (2012) tarafından geliştirilen öğretmen adaylarının kitap okuma alışkanlığına yönelik tutum ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde demografik değişkenler için yüzde (%) ve frekans, cinsiyet değişkeni için t-testi, bölüm, okul ve yaş değişkenleri için ANOVA testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda cinsiyete göre farklılık bulunmamıştır. Okul değişkenine göre toplam puan ve alt boyutlar arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi BESYO lehine anlamlı farklılık bulunmuştur. Bölümlere göre toplam puan, öğrenme gereksiniminin karşılanması ve eğlenmeye ilişkin tutumlar ve kitap okuma alışkanlığının anlamı ve vazgeçilmezliğine ilişkin tutumlar arasında spor yöneticiliği lehine anlamlı farklılık bulunurken kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine ilişkin tutumlar alt boyutunda anlamlı farklılık bulunmamıştır.

___

  • Akbabaoğlu, M. (2019). Sınıf öğretmeni adaylarının üst bilişsel okuma stratejileri, okuma motivasyonları ve kitap okuma alışkanlığına ilişkin tutumlarının incelenmesi: Afyonkarahisar İli Örneği. Yüksek Lisans Tezi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü , Afyon.
  • Aslantürk, E., Saracaloglu, A. S. (2010). Sınıf öğretmenlerinin ve sınıf öğretmeni adaylarının okuma ilgi ve alışkanlıklarının karşılaştırılması. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 11(1).