LİSANS DÜZEYİNDE MUHASEBE EĞİTİMİNİN İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILANDIRILMASI: AMPİRİK BİR ÇALIŞMA Mikail EROL*- Muhsin ASLAN**- Seçil ÖZTÜRK

İş dünyasının üniversitelerden beklediği muhasebe eğitiminin hedeflerini belirlemek için iş dünyasında görev alacak olan muhasebe elemanlarının özelliklerini belirlemek ve şu anda üniversitelerde verilmekte olan muhasebe eğitiminin etkinliğini ortaya koymak amacıyla Çanakkale ili ve ilçelerinde iş dünyasında bağımlı ve bağımsız çalışan muhasebe meslek elemanlarını kapsayan bir anket çalışması yapılmıştır. Amaç muhasebe meslek elemanlarının üniversite mezunlarını güvenle işe alıp çalıştırıp çalıştırmadıklarını belirlemektir. Bu çalışmadan beklenen bir diğer amaç ise üniversite mezunlarının iş dünyasında görev almaları durumunda yeterli olup olmadıklarının ortaya konulmasıdır.

RESTRUCTURING OF GRADUATE LEVEL ACCOUNTING EDUCATION TOWARDS THE EXPECTATIONS OF BUSINESS WORLD: AN EMPIRICAL STUDY

To assess the aims of accounting education which the business world expects from universities it is necessary to identify the skills of accountants who are going to work in the business world and the efficiency of accounting education given in universities currently. For this identification we surveyed the independent and normal accountants working in the business world at Çanakkale city. The purpose is to determine if the accounting professionals are confident in hiring and employing recent university graduates. Another purpose of this study is to determine if the university graduates have the necessary skills to be employed in the business World.

___