Akıldışı Sevgilerimle: Kayıp Çoraplar ve Diğer Varoluşsal Muammalar, Dan Ariely

Çalışmamızda davranışsal iktisat alanında önemli başarılara imza atmış ve son dönemlerde litatetürde bu alanda ilgi çeken Dan Ariely’e ait Akıldışı Sevgilerimle isimli kitabının incelemesi yapılmıştır. Söz konusu kitabın her bölümünde yer alan makalelerin ana fikirleri sunulmuş ve ayrıca bu fikirler çerçevesinde kitapta yer alan her bir makalede Dan Ariely’in verdiği örneklerle görüşleri ifade edilmiş ve belirtilmiştir.

Dan Ariely, Irrationally Yours: On Missing Socks, Pick-up Lines and Other Existential Puzzles

In this study, it has made significant achievements in the field of behavioral economics and a recent book called " Irrationally Yours " by Dan Ariely, who attracted attention in this field. The main ideas of the articles in each section of the book are presented and, in the framework of these ideas, each article contained in the book is expressed and stated with the examples given by Dan Ariely.

___

  • COŞKUN Yasemin, DEMİR Sezgin ve IŞIK İbrahim (2018), Yatırımcı Davranışlarının Davranışsal Finans Açısından İncelenmesi: Nazilli Örneği, Journal of Current Researches on Social Sciences, 8 (4), 1-32.
  • Kilise Vergisi, https://tr.wikipedia.org/wiki/Kilise_vergisi (Erişim Tarihi: 14.05.2019)