Dr. Hasan Özönder (1943-2019)

17.08.1943 yılında Konya’da dünyaya gelmiştir. 1967 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasında iki yıl kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yapmıştır. H. Özönder’in sanat ve kültüre olan ilgisi öğrenciliği boyunca sürekli devam etmiş, 1969 senesinde girdiği sınavda başarılı olmuş ve Konya İslam Enstitüsü Türk Medeniyet ve Tarihi derslerini vermek üzere öğretim görevlisi olarak tayin edilmiştir. Konya İslam Enstitüsü’nde Sanat ve Medeniyet tarihi ile ilgili derslerini öğrencilere sevdirerek İslam’ın sanatla olan ilişkisi arasındaki irtibatını hakkıyla vermiştir. 1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ndeki Türk İslam Sanatları ve Mimarisi Tarihi Anabilim Dalında doktora unvanını kazanmıştır. 1982 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçentliğe atanmıştır. H. Özönder, doktora diploması haricinde 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Türk El Sanatları Ana Sanat Dalında “Sanatta-Yeterlilik” unvan ve diploması almıştır. Dolayısıyla H. Özönder, sanat ve mimari sahasında çifte diploma sahibi nadir akademisyenlerden biri olmuştur.
Anahtar Kelimeler:

dr., hasan, özönder

___

  • 17.08.1943 yılında Konya’da dünyaya gelmiştir. 1967 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasında iki yıl kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yapmıştır. H. Özönder’in sanat ve kültüre olan ilgisi öğrenciliği boyunca sürekli devam etmiş, 1969 senesinde girdiği sınavda başarılı olmuş ve Konya İslam Enstitüsü Türk Medeniyet ve Tarihi derslerini vermek üzere öğretim görevlisi olarak tayin edilmiştir.
  • Konya İslam Enstitüsü’nde Sanat ve Medeniyet tarihi ile ilgili derslerini öğrencilere sevdirerek İslam’ın sanatla olan ilişkisi arasındaki irtibatını hakkıyla vermiştir.
  • 1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ndeki Türk İslam Sanatları ve Mimarisi Tarihi Anabilim Dalında doktora unvanını kazanmıştır. 1982 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçentliğe atanmıştır.