The Political Transformation in India

Hindistan'da iktidarda olan siyasi parti, Hindistan siyasetinin dönüşmesinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu çalışmanın amacı, Hint toplumunda hızla gelişen "komünal ideoloji"nin dayandığı Hindu Milliyetçiliğinin yükselmesinde parlamentoda çoğunluğa sahip Bhartiya Janata Party'nin (BJP) katkısını ortaya koymaktır. Bu çalışmada yüksek kasttaki Hindu elitlerin politik çıkar elde etmek için tasarladıkları teknik bir sürecin, Hindu ve Müslüman seçmenlerin birbirleriyle çatışmaları ve böylelikle toplumun amaçlı olarak kutuplaştırılmaları üzerine kurulduğu ele alınacaktır. Bu süreç, hem Hint toplumunun özünde olan toplumsal harmoniye, hem toplumda yer alan birçok farklı zayıf kesime hem de Hindistan'ın üzerine inşa edildiği temel ilkeye olumsuz etki etmektedir. Bu tür hareketler sadece azınlıkların güvenliğini olumsuz biçimde etkilemekle kalmamakta, aynı zamanda ekonominin gidişatına, sosyal psikolojiye ve Hindistan'ın dünyadaki bu eşsiz çoğulcu yanına da zarar vermektedir. Bu durum ayrıca BJP'nin kuruluş ilkesi olan yerel ekonomi politikalarının rafa kaldırılarak, Hindistan'ı yabancı yatırımcılara da açık hale getirmiştir. Yabancı yatırımlar ilk defa BJP'nin iktidar olduğu Gujrat eyaletinde görülmeye başlanmıştır. Hindistan, dünyadaki çokkültürlü toplumlar içerisinde en iyi örneği teşkil edebilir fakat bu yanlış politikalardan dolayı Hindistan, dünyadaki diğer ülkeler içerisinde sıradan bir ülke haline geldi. Şuanki siyasal manzara, Hint toplumunun büyüklüğü ve güzelliğini, toplumun seçilmiş küçük bir grubunun tasarrufuna hizmet ettirmeyi amaçlamaktadır. Ve açıktır ki hükümet, toprak edinme yönetmeliğinde bazı değişikliğe gitmiştir ve BJP'nin yardımcı kuruluşları da, bu yönetmeliğe karşı olan azınlık ve kadınlara karşı da beklenmedik bazı şiddet hareketleri uygulamaktadır. Ayrıca Koklata şehrinde, BJP'nin yardımcı kuruluşları içerisinde yer alan gençlerden oluşan bir grubun azınlıklara yönelik saygısızlığı arttırmak için kilisede görevli yetmiş yaşındaki bir rahibeye tecavüz etmesi, azınlıklara yönelik toleransın sınırlarının aşılmasına neden olmuştur. Mevcut siyasi parti olan BJP, seçilmeden önce gelişmede, sosyal ve ekonomik güvenliğin sağlanması konularında söz vermişti ve bu siyasi partinin seçimde kullandığı, tüm halk için (acchhe din) "iyi günler gelecek" sloganı, beklendiği kadarıyla iyi olmamıştır. Öyle ki BJP iktidara geldiğinde pratikte bu slogan tüm halk için değil de, Hint toplumundaki yüksek kast ve büyük şirketler için "iyi günler" şekline dönüştü.

Hindistan'da Siyasal Dönüşüm

The political changes in indian politics by and large is greatly influenced by the present days ruling party at the centre. And this paper aims to keep reader informed about the development of communal ideology based on Hindu Nationalism in the context of indian society, and Bhartiya Janata Party (BJP) as a case study in promoting this ideology.In this study polarisation of votes through riots between Hindus and Muslims is a technical process which is used as a tool to gain political benefits by a very small section of upper caste Hindus.This process has affected negatively to different weaker sections of society in many ways causing damage to the communal harmony and also to the basis of the founding principles of this country.These kinds of activities not only affects badly to the security of the people of minority communities but also in the long run to economy, social psychology and plurality of ındian society which has its own uniqueness across the globe. It is also a thing to watch out that how the BJP's economic policy from Swadeshi (indegenious) economy which was its basis of foundation, started favaouring Foreign Direct Investment in the country. And its effect was clearly visible in the BJP ruled state of Gujrat.India with its diversity can be the best example of multiculturalist society in the World but due to its political inabilities, make it a ordinary country like many others in the World. The present political scenario, ruining all the greatness and beauty of the ındian society is ready to serve some selected people from a small section of society. And it is very clear by some of the actions taken by the government in the form of Land acquisition ordinance and some of the unacceptable violent action through some people of its allied organisation against minorities and women. Additionally, the limit of intolerance is crossed when some youths of these groups gang raped a Nun aged seventy years old of a Church to Show disrespect to these minorities in a metropolitan city Kolkata. Before the election the present ruling party was promising a lot on development, social and economic security and "Acchhe Din" (Good Days) for the common people but as it came to the power, everything strated to go against the common and weaker masses and only "Acchhe Din" for corporates and upper caste of Hindu society.

___

Bobbio, Tommaso, (2012). "Making Gujarat Vibrant: Hindutva, development and the rise of subnationalism in India". Third World Quarterly 33 (4): 653-668.

Gillan, Michael, (March 2002). "Refugees or Infiltrators? The Bharatiya Janata Party and "Illegal" Migration from Bangladesh". Asian Studies Review 26 (1): 73-95.

Guha, Ramachandra, (2007). India after Gandhi: the history of the world's largest democracy(1st ed.). India: Picador

Malik, Yogendra K.; Singh, V.B., (April 1992). "Bharatiya Janata Party: An Alternative to the Congress Asian Survey 32(4): 318-336

Ramaseshan, Radhika, (2013). "BJP comes out, vows to oppose homosexuality". The Telegraph (Calcutta, India). Retrieved 16 December 2013.

Sen, Amartya, (2005). India and the world. (1. publ. ed.). Allen Lane: london Penguin pub. house

Seshi, Shaila, Divide and rule in Indian party Politics :The rise of the Bhartiya Janta Party Asian Survey 38(http://www.jstor.org/discover/10.2307/2645684?sid=21106223678293&uid=2&uid =4&uid=3739192)

Reddy, Sheila, (2008). Interview " I was prepared to take risk" Outlook India.

Shulman, Stephen, (2000). "Nationalist Sources of International Economic Integration". International Studies Quarterly, September, 44 (3): 365-390

Vajpayee, Atal Bihari, (2007). Jaffrelot, Christophe, ed. Hindu Nationalism: A Reader. Delhi: Permanent Black.

Venkateshan, V, (2005). "In the dock again", Volume 22 - Issue 15, Jul 16 - 29, 2005 India's National Magazine from the publishers of the Hindu,http://www.frontline.in/static/html/ fl2215/ stories/ 20050729006101200.htm

http://www.aljazeera.com/news/asia/2009/11/2009112454918803725.html

http://www.wochikochi.jp/english/relayessay/2014/03/india-politics.php

http://www.ndtv.com/video/player/news/those-attacking-christians-are-not-real-hindus-says- bombay-archbishop-oswald-gracias/360954?video-justadded

http://www.ndtv.com/india-news/nun-raped-in-bengal-leaves-hospital-flies-out-of-kolkata-748162

http://www.ndtv.com/india-news/opposition-delays-modis-land-acquisition-effort-748828