ERZURUM YÖRESİNDE CICADELLIDAE (HOMOPTERA, AUCHENORRHYNCHA) TÜRLERİ ÜZERİNDE FAUNİSTİK VE SİSTEMATİK ÇALIŞMALAR YIII. DELTOCEPHALINAE (PARALIMNINI)

Erzurum ve ilçelerinde Cicadellidae familyası üzerinde yapılan araştırmanın bu son bölümünde Paralimnîni tribiısüne giren 17 tür incelenmiştir. Bunlardan Paralimnus pulchellus (Rey), Arthaldeus striifrons (Kbm.j, Sorhoanus medius (M.R.) ve Mocuellus lingi Vilb. türleri ile Arthaldeus Rib. ve Sorhoanus Rib. cinsleri Türkiye faunası için yeni kayıttır.
Anahtar Kelimeler:

ERZURUM, CICADELLIDAE, HOMOPTERA

FAUNISTIC AND SYSTEMATIC STUDIES ON THE CICADELLIDAE SPECIES (HOMOPTERA, AUCHENORRHYNCHA) IN THE ERZURUM PROVINCE VIII. DELTOCEPHALINAE (PARALIMNINI)

 The study VVÛ-S- conducted in Erzurum and its towns. The eighth section comprises 17 species belonging to the tribes of Paralimnîni. Among these, Paralimnus pulchellus (Rey), Arthaldeus striifrons (Kbm.), Sorhoanus medius (MJR.) and Mocuellus lingi Vilb. are new recordsfor Turkish fauna. The study also adds to our fauna! new genera, viz.r Arthaldeus Rib. and Sorhoanus Rib