Osmanlı Tarihinin Temel Kaynaklarından İlk Anonim Tevârih-i Âl-i Osman (Edirne Nüshası) İsimli Çalışmamıza Yazılan Tenkide Cevap

Osmanlı Tarihinin Temel Kaynaklarından İlk Anonim Tevârih-i Âl-i Osman (Edirne Nüshası), Hazırlayanlar: Dr. Hasan Yüksel, Dr. İbrahim Delice, Dahi- ye Karagülle, Sivas 2021 isimli çalışmamız yayımlanınca sayın Necdet Öztürk, yayınlarına yaptığımız iktibaslardaki bazı kelimeler üzerinde yer alan inceltme işaretlerinin eksikliğini, şikayet dilekçesindeki beyanıyla, “Herhangi bir art niyetle yapılmış olmamakla birlikte” büyük tahrif olarak nitelemiş; ayrıca yayınlarını hafife aldığımızı iddia etmiş ve bu gerekçelerle bizleri Etik Kurul’a şikâyet etmiştir. Bu kez de Osmanlı Araştırmaları sayı 61’de “Edirne Bâdi Efendi Nüshasının ‘İlk Ano- nim Kronik’ Olduğu İddiası ile Neşri Üzerine Bazı Mülahazalar” başlığı altında tenkit etmektedir.

___

  • Necdet Öztürk, “Edirne Bâdi Efendi Nüshasının ‘İlk Anonim Kronik’ Olduğu İddiası ile Neşri Üzerine Bazı Mülahazalar,” Osmanlı Araştırmaları / The Journal of Ottoman Studies, LXI (2023).