İnsan Kaynakları Yönetiminde Kariyer Planlama ve Kariyer Yönetimi: İİBF Öğrencileri Üzerinde Bir Alan Araştırması

Bu çalışmanın amacı, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin aldıkları eğitim ve üniversiteleri hakkındaki algılarını ölçmek, mezuniyet sonrası kariyerlerini belirlerken hangi faktörlerden ne ölçüde etkilendiklerini ortaya çıkarmak, geleceklerini nasıl şekillendirmeleri gerektiği konularındaki fikir ve düşüncelerini araştırmak ve aynı zamanda üniversitelere göre farklılaşma olup olmadığını değerlendirmektir. Elde edilen sonuçlara göre bölgesel anlamda bazı algı ve kariyer hedeflerinde farklılıklar olduğu, bunun dışında cinsiyet bağlamında da kariyer ile alınan eğitime bakış algıları arasında anlamlı farklılıklar olduğu söylenebilir

İnsan Kaynakları Yönetiminde Kariyer Planlama ve Kariyer Yönetimi: İİBF Öğrencileri Üzerinde Bir Alan Araştırması

Keywords:

-,

___

  • Bayraktaroğlu, Serkan., İnsan Kaynakları Yönetimi. Sakarya : Gazi Kitabevi, Bingöl, Dursun., İnsan Kaynakları Yönetimi. İstanbul : Beta Yayıncılık, 2004.
  • Kozak, A. Meryem., Konaklama İşletmelerinde Kariyer Planlaması. Eskişehir : Anadolu Üniversitesi Basımevi, 2001.
  • Özden, M. Cemil., Bireysel Kariyer Yönetimi : Profesyonel’in El Kitabı. Ankara : Ümit Yayıncılık, 2001.
  • Soysal, Abdullah., Kariyer Yönetimi : Çağdaş Yönetim Yaklaşımları, İlkeler, Kavramlar ve Yaklaşımlar. İstanbul : Beta Yayınları, 2004.
  • Şimşek, M. Şerif., Yönetim ve Organizasyon. Konya : Damla Yayınevi, 1998.
  • Şimşek, M. Şerif ve Öge, H. Serdar., Stratejik ve Uluslararası Boyutları ile İnsan Kaynakları Yönetimi. Ankara : Gazi Kitabevi, 2007.
  • Şimşek, M. Şerif., Akgemci, Tahir., Çelik, Adnan ve Soysal, Abdullah., Kariyer Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları. Ankara : Gazi Kitabevi, Uyargil, B. Cavide., vd., İnsan Kaynakları Yönetimi : İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı. İstanbul : Beta Yayınları, 2008.