Örgüt içi Eğitim Faaliyetlerinin Etkinliğinin Artırılmasında Kurumsal Akademilerin Yapılandırılması

Akademiler daha çok formal eğitim ve öğretim kurumları olarak algılanır. Akademi deyince akla hemen üniversiteler gelir. Kurumsal hayatta da bir çok firmanın oldukça geniş olanaklara sahip eğitim bölümleri bulunmaktadır ve kurumsal örgütlerin bir kısmının eğitim fonksiyonlarını akademiye dönüştürme kararı yeni bir şey değildir. Özellikle yabancı kaynaklarda otuz yıl öncesinde dahi birçok kurumsal firmanın bu kararları çoktan almış oldukları ve eğitim bölümlerini kurumsal akademi yaklaşımıyla yapılandırdıkları görülüyor. Bu durum kurumsal ölçeğe bağlı olduğu gibi örgütlerin eğitim fonksiyonlarına yükledikleri anlam ve eğitimle ilgili vizyonlarına da bağlıdır. Ülkemizde kurumsal akademilerin tarihçesinin o kadar eskiye dayanmadığını ve nispeten daha yeni olduğunu anlıyoruz. Bazı öncü kurumlar dışında akademisi olması gereken birçok kurumda akademiler ya yok, ya da daha planlanma aşamasındalar. Bu araştırmada kurumsal akademilerin genel gelişim süreçleri ile birlikte akademi modellerine yönelik tanımlayıcı bir yaklaşımla bilgi verilmektedir. Uygun olduğu düşünülen bir akademi yapılandırması yaklaşımı ve akademilerin değerlendirilmesine yönelik bir değerlendirme enstrümanı da önerilmektedir. Kurumsal akademilerin örgüt performansına olumlu katkıları da değerlendirilmiştir

Structuring of Corporate Universities as the Mechanisms for Developing the Efficiency of Training at Organizations

Academies are generally perceived as universities or formal educational  institutions. Some companies also have large training and development departments. Then, those departments can also place them as centers for education and training for people and can also be named as corporate universities. The decisions of organizations about transforming training and education departments into corporate universities (CU) are not new. It is seen in the foreign literature that major companies have had transformed their training functions into corporate universities for decades ago. It is also apparent that the CU approach has been recently developing in Turkish organizational settings. Still, total number of corporate universities in Turkey, when compared with other big economies of world, is few. Apart from major big companies, organizations have not settled their corporate universities. In this study, corporate universities are taken by a descriptive approach. The advantages, pitfalls and the influences of CUs on organizational performance are explained and a CU development and assessment model is proposed. 

___

  • Crocetti, C. (2001). Corporate learning: A knowledge management perspective. The Internet and Higher Education, 4(3), 271-285.
  • Marquardt, M.J. (1996). Building the learning organization. McGraw-Hill Companies, New York, NY.
  • McAteer, P. ve Pino, M. (2011). The business case for creating a corporate university. NY: Corporate University Xchange.
  • Meister, J. (2006). Corporate universities: What works and what doesn’t. Chief Learning Officer Magazine, 6(3), 28-70.
  • Meister, J. (2009). Corporate universities 2.0: The future networked learning organization. In A. Romano & G. Secundo (Eds.), Dynamic learning networks: Models and cases in action, 137-149, Dordrecht: Springer.
  • Morin, L. ve Renaud, S. (2004). Participation in corporate university training: Its effect on individual job performance. Canadian Journal of Administrative Sciences, 21(4), 295–306.
  • Rademakers, M. (2005). Corporate universities: Driving force of knowledge innovation. Journal of Workplace Learning, 17(1/2), 130–136.
  • Sham, C. (2007). An exploratory study of corporate universities in China. Journal of Workplace Learning, 19(4), 257–264.
  • Shaw, S. (2005). The corporate university: Global or local phenomenon? Journal of European Industrial Training, 29(1), 21–39.
  • Wheeler, K. ve Clegg, E. (2005). The corporate university workbook: Launching the 21st century learning organization. San Francisco: Pfeiffer.
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 6 Sayı
  • Başlangıç: 2011
  • Yayıncı: ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi