Yatırım hisse senetlerinin bileşenlerinin alım satım işlemlerine etkisi

İslami bankalar, paralarını İslami Şeriat ilkelerine uygun olarak korumak ve geliştirmek isteyen Müslümanların ihtiyaçlarına cevap olarak tefeciliğin yasaklanmasına dayanan İslami Şeriat ilkeleri üzerinde ortaya çıktı. Ve İslami bankaların çalışmaları gelişti ve çoğaldı. ve çeşitlendi, bu yüzden bazı türlerinde adaptasyonlarında veya işi kontrol etme yönteminde bir farklılık ortaya çıktı. Bankacılık sözleşmelerinin doğası, alternatiflerden birinde veya her ikisinde paranın varlığından muaf değildir veya iki alternatiften biri, eşraf, haklar, menfaatler, borçlar ve paranın bir karışımı olabilir. Bu türlerin her birininİslam Şeriatında koşulları ve kontrolleri olduğu bilinmektedir ve yatırım hisseleri için geçerli olan budur ve buradan araştırma, yatırım hisselerinin bileşenlerinin alım satımları üzerindeki etkisini göstermeye geldi, bu nedenle araştırma açıkladı. Yatırım hisselerinin bileşenlerinin alım satımları üzerindeki etkisinin beyanı ve varlıkların bir karışımından oluşan hisselerin nasıl ele alınacağına ilişkin farklı görüşlerin beyanının hazırlanmasında hisselerin niteliği ve alım satımı ve hisselerin bileşenleri , haklar veya faydalar, borçlar ve para. Buna göre araştırma, çağımızdaki hukukçu ve araştırmacıların çoğunluğunun görüşünün alınmasının gerekliliğini önermektedir.

___

  • - Sukuk Symposium: Presentation and Evaluation, held at King Abdulaziz University, Jeddah, from 10-11 Jumada al-Akhirah 1431 AH, corresponding to May 24-25, 2010.
  • - - The Blind, Al-Siddiq Muhammad Al-Amin, Shares in Companies, Journal of the Islamic Fiqh Academy, Vol. 4.
  • - - Abdullah, Khaled Amin, and Saifan, Hussein Saeed (2015). Islamic Banking Operations, 3rd Edition, Wael Publishing House, Amman, Jordan.
  • - - Al-Farahidi, Al-Khalil bin Ahmed (d. T.). Al-Ain book, investigation: Dr. Mahdi Al-Makhzoumi and Dr. Ibrahim Al-Samarrai, House and Library of Al-Hilal.
  • - - Qara Daghi, Ali Mohieldin (1424 AH) The Impact of Debt and Company or Portfolio Money on the Trading of Shares, Sukuk and Investment Units, Research No. 61, Islamic Development Bank, Islamic Research and Training Institute.
  • - - Al-Qari, Muhammad Ali (1419 AH). The legal personality with limited liability, research published in the Journal of Islamic Economic Studies, Vol. 5, Vol. 2.