Esnek kapalı hücre elastomerik esaslı yalıtım malzemesinin doğru kullanımı ve uygulanması

Esnek kapalı hücre elastomerik esaslı yalıtım malzemeleri yalıtım pazarına, kullanımı kolay, yoğuşma ve enerji kaybını önlemede oldukça etkin bir ürün sunmaktadır. Kapalı hücre yapısı ile esnekliğin birleşimi, bu ürünleri pek çok uygulama alanı için daha uygun hale getirmektedir. Bu malzemelerin en önemli kullanım alanları soğutma, HVAC ve tesisat uygulamalarında yoğuşma ve enerji kaybının önlenmesi, ekipman performansının iyileştirilmesi, donmanın önlenmesi, gürültünün azaltılması ve kişisel korunma amaçlı uygulamalardır. Yalıtım sisteminin performansı için doğru uygulama çok önemlidir. Bu makalede esnek kapalı hücre elastomerik esaslı yalıtım malzemelerinin doğru kullanımı ve uygulanması hakkında bilgi verilmiştir.

Flexible closed-cell elastomeric based insulation products, offer the insulation market a product that is easy to use and very effective in preventing condensation and energy loss in a wide range of applications. The combination of flexibility with a closed-cell structure makes them well suited for many applications. The primary markets for these products are refrigeration, HVAC and plumbing, applications for the purposes of condensation prevention, energy savings, improved equipment performance, freeze prevention, noise reduction and personal protection. Proper installation is critical to the insulation system's performance. In this article, proper use and application of flexible closed-cell elastomeric based insulation products are described.

___

1. 1. Roger Schmidt, "Proper Use and Application of Flexible Closed-cell Insulation", Insulation Outlook, November 1999

2. ASTM E-84, "Bina Malzemelerinin Yüzey Yanma Karakteristiklerini Belirlemede Kullanılan Standart Test Yöntemi"

3. ASTM G-21, "Sentetik Polimerik Malzemelerin Mantar Oluşumuna Karşı Direncini Belirlemede Kullanılan Standart"

4. ASTM G-22, "Plastiklerin Bakteri Oluşumuna Karşı Direncini Belirlemede Kullanılan Standart"

5. ASTM E-162, "Radyant Isı Enerji Kaynağı Kullanarak Yüzey Alevlenebilirliğini Belirlemede Kullanılan Standart Test Yöntemi"

6. ASTM E-662, "Katı Malzemelerin Oluşturduğu Dumanın Özel Optik Yoğunluğu için Kullanılan Standart Test Yöntemi"

7. BS 476 8 Part 7, " Yapı Malzemeleri ve Binalar İçin Kullanılan Yangın Testleri Standardı-Malzemelerin Yüzeyinde Meydana Gelen Alev Dağılımlarına Göre Sınıflandırılmasında Kullanılan Test Yöntemi"

8. İzolasyon Isı+Ses+Yangın (Turuncu Kitap 2), İzocam, 2002

9. Engin Ak, "Elastomerik Kauçuk Köpük-Önemli Hatırlatmalar", İzolasyon Dünyası, Temmuz-Ağustos 2003

10. ASTM C-534, " Levha ve Boru Formundaki Esnek Kapalı Hücre Elastomerik Esaslı Yalıtım Malzemesi ile İlgili Standart"