MESLEKİ BİLGİSAYAR PROGRAMLARININ GELİŞMİŞ FIRSATLARININ YANINDA ÖĞRENCİLERİN YARATICI YETERLİLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

İngilizce'de “bilgisayar grafikleri” kavramı (“Bilgisayar Sanatları”) bilgisayar sanatı kavramıdır. Grafik bilgi alanında son on yılda yaygın olarak popüler olmuştur ve uzman bulmakta büyük başarı elde etmiştir. Mucitler ve bilim insanları yaratıcılıklarının bir sonucu olarak (resim, tasarım, heykel, müzik ve şiir) sanatçılar ve mühendisler için büyük keşifler ve icatlar yaptılar.      Bilgisayar grafikleri, bilgisayar kullanarak çeşitli görüntüler (görüntüler, grafikler ve çoklu görevler) yakalamamıza olanak sağlayan önemli bir bilgisayar bilimi alanıdır. Şu anda, öğrencilerin mesleki becerilerinin bilgisayar grafikleri yardımıyla yeteneklerinde eğitim yoluyla  oluşması toplumun gelişimi için tek araç haline gelmiştir. Bu nedenle, uygulanması toplum için en önemli koşullardan biridir.

___

  • Исабек Н.Е. Студенттердің компьютерлік графиканы кәсіби іс-әрекеттерде пайдалануға даярлау. Дис...пед. ғыл. канд. – Алматы 2006
  • Ольга Яцюк Основы графического дизайна на базе компьютерных технологий (CD-ROM). Издательство: БХВ – Петербург, 2004г.
  • Сызба геометрия және инженерлік графика. Ы.Нәби. – Алматы «Мектеп» баспасы, 2005.-264, суретті
  • Сызба геометрия. К.Қонақбаев. Астана, «Фолиант» баспасы, 2011.-176 бет
  • Курманова Д.Т., Есполова З.А. Компьютерлік графика. ШКМТУ, 2010
  • Джанабаев Ж.Ж. Компьютерная графика. Учебное-методическое пособие.- Алматы: НИЦ «Ғылым», 2001. -146-с. 3