Ali Çelik, Erzurum Tifnik Köyü/Altınbulak Köyü Halk Edebiyatı, Yay. Haz. Cengiz Gökşen, Ankara: Akademisyen Yayınevi, 2020, ISBN:978-625-7707-16-9, 267 sayfa.

Prof. Dr. Ali Çelik’in 1971 yılında Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Halk Edebiyatı Anabilim dalında, merhum Prof. Dr. Muhan Bali danışmanlığında hazırladığı lisans bitirme tezini aynı zamanda Çelik’in de öğrencisi olan Prof. Dr. Cengiz Gökşen, tam yarım asır sonra 2020 yılında Tifnik/Altınbulak Köyü Halk Edebiyatı adıyla yayıma hazırlamıştır. Gökşen, bu eseri hazırlarken daktilo ve yazımdan kaynaklanan hatalar haricinde en ufak bir değişiklik yapmadığını ve hiçbir sansüre tabi tutmadan eseri yayımladığını ifade eder. Çelik’in akademik yolculuğunun başlangıcında önemli bir yerde duran, lisans öğrencisiyken özenle ve gayretle hazırladığı bu bitirme çalışması, onun hocaları tarafından fark edilmesini, takdir edilmesini sağlar ve gelecekte bu alanda ilerleyeceğinin önemli bir işareti olarak görülür.

___

  • Çelik, Ali. Erzurum Tifnik/Altınbulak Köyü Halk Edebiyatı. Yay. Hzl. Cengiz Gökşen. Ankara: Akademisyen Kitabevi, 2020.