CNN ve Ağlardan Akıp Giden İmgelemi İnşa Etme iddiası

Bu yazıda üç döneme ayırdığımız uluslararası haber piyasasında, 1980'li yıllardan itibaren biçimlenen üçüncü döneme damgasını vuran CNN-CNN lnternational'i  iletişim piyasasındaki konumu açısından ele almaktayız. 1990'lı yılların uluslararası haberciliğinde tek referans olarak ortaya çıkan CNN lnternatlonal'e alternatif olarak kurulan Avrupalı uluslararası televizyon kanalları ile CNN lnternational arasındaki farkın, sonuncusunun evrensel ve küresel bir yayın kuruluşu olma iddiasında yattığını ileri sürdüğümüz bu yazıda, bu evrensellik ve küresellik amacını-iddiasını bir yandan serimlemeye diğer yandan sorgulamaya çalışıyoruz.

The CNN and the Claim to Build an lmagination Flowing through Networks

In this article I seperate the international news market as three periods and assess the CNN, CNN lnternational, which has impressed on the third period, from the standpoint of the international communication market. The CNN lnternational emerged as the unique news source in international journalism in 1990s. European supra-national television channels were set up as alternatives to the CNN lnternational. In this article I claim that the CNN lnternational's claim of being universal and global is the difference between the European supra-national television channels and the CNN lnternational. In this study I am trying to find out and examine the globality and universality aim/claim of the CNN lnternational

___

  • D'Armagnac, Bertrand (2004). "Le Web est un moyen pour les terroristes de court-circuiter les médias classiques" Le Monde. 6 Novembre 2004.
  • Arnett, Peter (1999). Savaş Alanından Canlı Yayın, Vietnam'dan Bağdat'a. Çev., Muhittin Karkın ve Ceren Balel. İstanbul: İletişim.
  • Antoine, Frederic (2002). Les multinationales des médias. Louvain: Bnuylant-Academia.
  • Barber, Benjamin (1996). Djihad versus McWorld, mondialisation et intégrisine contre la démocratic. Amerikancadan Çev., Michel Valois. Paris: Desclee de Brouwer.
  • Colard, Daniel (1991). "Les médias et le traitement des crises internationales" Trimestre du Monde 13: 157-167.
  • Cubentafond, Alain (1998). "Concentrations et internationalisation de l'industrie audiovisuelle", Réseaux 88-89: 191-206.