Çankırı Kentsel Sit Alanının Peyzaj Tasarımı Açısından Değerlendirilmesi

Bu ara tırmanın amacı; tarihi kent merkezlerinin korunarak kültürel süreklili inin sa lanması ve ya anabilir mekanlar olarak gelecek ku aklara aktarılmasında peyzaj tasarımının öneminin, Çankırı kentsel sit alanı örne inde ortaya konmasıdır. Bu kapsamda; tarihi çevre koruma, peyzaj tasarımı ve kentsel sit alanının tarihi ve mekansal geli im süreçleri gibi konular irdelenerek, ara tırma alanı olarak seçilen Çankırı kentsel sit alanında gerçekle tirilen alan etüt-analiz çalı maları ve anket uygulamaları sonucunda elde edilen bulgular do rultusunda kentsel sit alanında yer alan do al ve kültürel de erlerin sürdürülebilirli inin sa lanması için öneriler getirilmi tir

Çankırı Kentsel Sit Alanının Peyzaj Tasarımı Açısından Değerlendirilmesi

Keywords:

-,

___

  • Eckbo, G., 1969. The Landscape We See. Mc Grow-Hill Book Company, S. 223, U.S.A.
  • Kaplan A. ve Küçükerba E., 2000. Kentsel Tasarımda Peyzaj Mimarlı ının Yeri ve Kentsel Peyzaj Tasarımı. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, Peyzaj Mimarlı ı Kongresi, S. 45-57, Ankara.
  • Kuter, N., 2007. Çankırı Kenti Açık ve Ye il Alan Varlı ı çinde Tarihi Kent Merkezinin Kentsel Peyzaj Tasarımı Açısından De erlendirilmesi, Doktora Tezi, A.Ü., Fen Bilimleri Enstitüsü, Peyzaj Mimarlı ı Bölümü, Ankara.
  • Tekeli, . 1991., Antalya Yarı ması Üzerine Görü ler-Kentsel Tasarımın Sorunları Tartı ılmaya Ba lanmalıdır, Mimarlık Dergisi-1, S. 74-75, stanbul.
  • Tunçer, M. 1998. Kentsel Tasarımın Tarihsel Çevre Korumasında Etkin Olarak Kullanımı, Böl ve Yönet Modeli, Ankara, Konya, Antalya Tarihi Kent Merkezleri, 9. Kentsel Tasarım ve Uygulamalar Sempozyumu, Farklı Ölçeklerde Kentsel Tasarım, M.S.Ü. Mimarlık Fakültesi ehir ve Bölge Planlama Bölümü, 21-22 Mayıs 1998, stanbul. (basılmamı bildiri).
  • Ya lıca, E., Tanrıvermi , E. ve Akay, A. 1999. Peyzaj Tasarımının Kentsel Tasarım Süreci
  • çindeki Yeri, TEMA 1- Kentsel Tasarımın Kavramsal Geli imi ve De i imi, 1.
  • Ulusal Kentsel Tasarım Kongresi, S. 86-92, stanbul.