ALGILANAN ÖRGÜTSEL KRONİZMİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIK ÜZERİNDEKİ ETKİSİNDE İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİK ALGISININ ARACI ROLÜ

 Çalışmanın amacı, örgütsel kronizmin örgütsel bağlılık üzerindeki etkisini analiz etmek ve bu ilişkide istihdam edilebilirlik algısının aracılık etkisini ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda geliştirilen hipotezler ve araştırma soruları Sakarya’da faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki çalışanlardan anket yoluyla elde edilen verilerle test edilmiştir. Bu çalışmada örgütsel kronizm, Turhan (2016) tarafından; örgütsel bağlılık,  Toklu (2016) tarafından ve istihdam edilebilirlik algısı, Seçer (2007) tarafından geliştirilen ölçeklerle ölçülmüştür. Toplam 451 katılımcı, araştırmaya katılmıştır. Bu çalışmada veri elde etmek için tesadüfi olmayan örnekleme yöntemleri arasında bulunan kolayda örnekleme yöntemi tercih edilmiş ve veri analizi için SPSS 21 ve LISREL 8.51 yazılım paketleri kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları istihdam edilebilirlik algısının, algılanan örgütsel kronizm ve örgütsel bağlılık arasındaki ilişkide kısmi aracılık etkisinin varlığına işaret etmektedir.

___

  • Açıkgöz, Y., Sümer, H. C., Sümer, N. (2016), “Do Employees Leave Just Because They Can? Examining the Perceived Employability–Turnover Intentions Relationship”, The Journal of Psychology, 150(5), 666-683.
  • Almodóvar, P., Verbeke, A. ve Rodríguez-Ruiz, Ó. (2016), “The Internationalization of Small and Medium-Sized Family Enterprises: The Role of Human Asset Quality”. Journal of Leadership & Organizational Studies, 23(2), 162-174.
  • Araslı, H. ve Tümer, M. (2008), “Nepotism, Favoritism and Cronyism: A Study of Their Effects on Job Stress and Job Satisfaction in the Banking Industry of North Cyprus”, Social Behavior and Personality, 36(9), 1237-1250.
  • Arkonaç, S. A. (2001), Sosyal Psikoloji, Alfa Yayınları, İstanbul.
  • Arnold, A. ve Staffelbach, B. (2012), “Perceived Post-Restructuring Job Insecurity: The Impact of Employees' Trust in One's Employer and Perceived Employability”, German Journal of Human Resource Management, 26(4), 307-330.