KUTAHYA VE CEVRESiNiN BiTKi ORTUSU'NE GENEL BiR BAKIS

Bolgenin bitki ortusii, Marmara, Ege ve lc Anadofu iklimi tesiri alttndasekillenmistir. Sahantn yarrya yakiruru orten calt ve agaclar; Steak Akdeniz Ormant,Kurak Orman, Yart Nemli Orman ve Galeri Ormanim teskil ederler. BunlardanAkdeniz Ormant; Pinus brutia, Juniperus oxycedrus, Pistacia lentiscus ile,Kurak Orman; Pinus nigra, Quercus cerris, Quercus pubescens, Quercusinfectoria ve Quercus ithaburensis ssp. macrolepis, Juniperus foetidissima,Juniperus excelsa ve Crataegus monogyna ile, Yari nemli orman ise; Pinussylvestris, Populus tremula, Fagus orientalis, Carpinus orientalis, Tilia rubra veCastanea sativa ile karakterize edilir. Galeri Ormaruntn temsilcileri ise; Salixfragilis, Salix babylonica ve Populus alba'dtr. Bozktr alanlarda ise; Poa bulbosa,Festuca valesiaca, Astragalus microcephalus, Astragalus angustifolius,Acanthalimon puberulum, Verbascum lerianthum ve Hypericum perforatum dikkaticeker. Tiirkiye icin endemik olan 282 tur aynt zamanda Kutahya if stnirlan icindede bulunur, bunlardan II 'i ise Kutahya ya hastir.

___

  • Akman, Y., 1995, Tiirkiye orman vejetasyonu. Ank. Univ. Fen Fakiiltesi Botanik Anabilim Dali. Ankara.
  • Akan, H., Tath, A.., 1996, Giimii~ ve Yellice Daglan (Kiitahya) floras! iizerine Calismalar (I). XIII. Ulusal Biyoloji Kongresi.
  • Tath, A.., Tel. A. Z., 1998, Kuresler baraj sahasmm (Kiitahya) vejetasyonu. Kasnak Mesesi ve Turkiye Florasi Sempozyumu.
  • Tel, A. Z., TatlI, A.., 1997, Saphane Dag! (Kiitahya) floras! iizerine eahsmalar (I). XIII. Ulusal Biyoloji Kongresi 17-20 Eylii11996. Cilt I., sh: 548-557, istanbul.
  • Tel, A. Z., Tatl!, A., 1996, Saphane Dagl (Kiitahya) floras! iizerine cahsmalar (II). XIII. Ulusal Biyoloji Kongresi 17-20 Eyliil 1996. Cilt 1., sh: 558-567, istanbul.