İMGE KARELERİ KULLANAN YENİ BİR STEGANOGRAFİ YÖNTEMİ

Bu çalışmada imge karelerini kullanan yeni bir steganografi yöntemi önerilmektedir. Önerilen yöntem, örtü imgesini karelere bölerek her kareye kare boyutuna bağlı uzunlukta mesaj bitini saklar. Kare içinde değişik yönlerdeki satır/sütunlardaki piksellerin en önemsiz bitlerinde (EÖB) arama yaparak mesaj bit dizisine en yakın satır/sütun bulunur. Bulunan satır/sütunun en önemsiz bitleri mesaj bit dizisiyle değiştirildikten sonra mesajın geri elde edilebilmesi amacıyla değiştirilen satır/sütunun çerçeve biti işaretlenir. Önerilen yöntemin steganografi analizlerine karşı performansı imge bozulma oranlarıyla ölçülmüş ve rastgele seçilen 100 imge ve gizli mesaj bitlerinde yapılan deneylerde Ortalama Karesel Hata ve Sinyal/Gürültü Oranı kullanılmıştır. Yöntemin literatürde yayınlanan imge uzayı tabanlı yöntemlerden daha düşük bozulma oranlarına sahip olduğu tespit edilmiştir.

İmge Kareleri Kullanan Yeni Bir Steganografi Yöntemi

Keywords:

-,

___

  • Samer Atawneh, A New Algorithm for Hiding Gray Images Using Blocks, IEEE 2006, Information Systems Security, Volume 15, Issue 6 December 2006.
  • Kh.Manglem Singh, L.Shyamsudar Singh, A.Buboo Singh, Kh.Subhabati Devi, Hiding Secret Message in Edges of the Images, Information and Communication Technology Conferance, 2007.
  • Jian Liu, Xiangjian He, A Review Study on Digital Watermarking, Information and Communication Technologies Conferance, 2005.
  • Vidyasagar M.Potdar, Song Han, Elizabeth Chang, A Survey of Digital Image Watermarking Techniques, 3rd IEEE International Conference 2005.
  • Mrs.ShantalaSureh, Dr.Vishvanath, “Edge-Steganography” for Secure Communication, 2006 IEEE Region 10 Conference.
  • Muhammad A.Khan, Vidyasagar Potdar, Elizabet Chang, An Architecture Platform for Grey LeveI Modification Steganography, The 30th Annual Conference of the IEEE Industrial Electronics Society, November2-6, 2004.
  • Jarno Mielikainen, LSB Matching Revisited, Signal Processing Letters, IEEE 2006.
  • Andaç Şahin, Görüntü Steganografide Kullanilan Yeni Metodlar ve Bu Metodlarin Güvenilirlikler, Trakya University 2007.