DİKDÖRTGEN KESİTLİ BİR DAİRESEL KANATÇIĞIN SONLU FARK MODELİ

Analitik çözümün mümkün olmadığı durumlarda veya deneysel çalışmalara destek olmak amacıyla sayısal yöntemler mühendislikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Sayısal yöntemler olarak sonlu farklar, sonlu hacim, sonlu eleman metodları gibi çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu çalışmada sonlu fark yöntemi kullanılarak dikdörtgen kesitli dairesel bir kanatçık için sayısal çözüm elde edilmiş ve hesaplanan sonuçlar analitik çözümle karşılaştırılmıştır. Analitik ve sayısal sonuçların birbirleriyle oldukça uyumlu oldukları görülmüştür.

FINITE DIFFERENCE MODEL OF A CIRCULAR FIN WITH RECTANGULAR PROFILE

Numerical methods are commonly used in engineering where the analytical resultsare not reached or as a support of experimental studies. Various techniques are being usedas a numeritical method as finite difference, finite volume or finite elements, etc. In thisstudy, numerical solutions are obtained for a circular fin of rectangular profile using finitedifference method, and the results are compared to the analytical solutions. It is seen thatthe analytical solution and numerical results are found to be compatible.
Keywords:

-,

___

  • Partial Differential Equations. Springer Science & Business Media. pp.23. Methods for Digital Computation. Harper Collins College Publishers. Hill.