BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YETKİNLİĞİNİN KURUMSAL İTİBARA ETKİSİNİN İNCELENMESİ: GÜNGÖREN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ

Günümüz toplumunda tüm alanlarda çok hızlı bir değişim ve gelişim yaşanmaktadır. Bu değişim ve gelişimi etkin kullanmamak veya kullanamamak ise ekonomik ve sosyal yaşamın gerisinde kalmak demektir. Özellikle sağlık alanında teknolojinin sürekli ilerliyor olması, veri dediğimiz hastaya ait bilgilerin nitelik ve nicelik bakımından artmasına yol açmış ve bu verilerde meydana gelen değişikliklerin de takip edilmesi zorunluluğunu getirmiştir. Sağlık Bakanlığımızca bu amaçla birçok veri tabanı yazılımı yapılmış ve kullanılmaktadır. Halkın da sağlık alanında başvuracakları kurumu seçerken; tıbbi hizmet olanaklarının yanı sıra artık veri güvenliği olan, kurumsal itibarı yüksek, bilgi teknolojisi yetkinliğini belgelemiş ve/veya ispatlamış, güvenilir kurumlara yöneldikleri görülmektedir. Sağlık alanındaki bu gelişmeler sağlık kurumlarını, bilgi teknolojilerini en üst düzeyde kullanma ve bilgi güvenliğini sağlama yükü altında bırakmıştır. Bu çalışmada; kurumun bir kaynağı olan bilgi teknolojilerini kullanma yetkinliklerinin kurumsal itibara etkisi olup olmadığını değerlendirmek için T.C. Sağlık Bakanlığı Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışanlara anket yapılmıştır. Anketten elde edilen veriler SPSS 22 programında ölçek geçerlik ve güvenirlik ve doğrulayıcı faktör analizlerine tabi tutulmuştur. Araştırma yöntemi olarak çoklu regresyon analizi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Bilgi teknolojileri yetkiliğinin T.C. Sağlık Bakanlığı Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi vakasında kurumsal itibarı pek de etkilemediği belirlenmiştir.

EXAMINING THE IMPACT OF INFORMATION TECHNOLOGY COMPETENCE ON CORPORATE REPUTATATION: EXAMPLE OF GÜNGÖREN ORAL AND DENTAL HEALTH CENTER

There is a fast change and progress in all dimensions of contemporary societies. The inefficient use of this change and progress implies falling behind contemporary economic and social life. Especially, due to the continuous improvement of technology in the field of health led to the increase of the qualitative and quantitative data of patients and also led to the necessity of the close monitorizing of these data. For this sake, The Ministry of Health coded and used some database software in recent years. Also the people tend towards the health institutions which have got authenticated data technology competency and have the ability of exercising it besides the facilities of medical services. These types of developments in health, led the health institutions to undermine the use of most progressed data technologies and guarantee the protection of data security. In this study; a survey is conducted with T.C. Sağlık Bakanlığı Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi employees to assess whether the competence of using data technologies, which is a source of institution, has an impact on corporate reputation. The data obtained from the questionnaire were subjected to scale validity and reliability and confirmatory factor analyzes in SPSS 22 program. Multiple regression analysis was used as a research method. According to the results of the research, the data technologies competency did not affect the institutional reputation in the case of T.C. Sağlık Bakanlığı Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi.