MEVLÂNA BİBLİYOGRAFYASI

Mevlâna Celâleddin Rûmi ve Onun eserleri üzerinde çalışmak isteyen araştırmacılarımızın en çok ihtiyaç duydukları şeylerden birisi de çalışma konusunda oluşturulan bibliyografyadır. Bu araştırma, Türkiye sınırları dışında da çalışmalara konu olan Mevlâna ile ilgili Türkiye’de yapılan çalışmaları ele alan bir Mevlâna bibliyografyasıdır. Şüphesiz Mevlâna, hakkında bugüne kadar en çok araştırma yapılan, bildiri ve sempozyumlarla tanıtılan tarihi şahsiyetlerden birisidir. Dolayısıyla bir Mevlâna araştırmasına başlanmadan önce, daha önceki çalışmaların hangi noktada yoğunlaştığını, hangi alanlarda eksikliklerin olduğunu göstermede Mevlâna bibliyografyasının önemi tartışmasızdır. Bu araştırma, Türkçe olarak yayımlanan çalışmaları muhtevî niteliğiyle bu bağlamda bir kolaylığı getirebilecektir. Yazarların soyadlarını esas alarak alfabetik sıraya göre hazırlanan bu bibliyografya, tezler, kitaplar ve makaleler gibi üç kategoriden oluşmaktadır

BIBLIOGRAPHY ON MAWLANA

Mawlana Jalal al-Din Rumi is one of the historical persons. So there are many works on Mevlana. As we know, a bibliography is very important for researchers. In this context, we wanted to prepare a bibliography of Mevlana. There are symposiums and congresses on Mevlana in Turkey and abroad. This study aims to introduce works in Turkey. Our researchers who want to study on Mevlana Jelaleddin Rumi must have a bibliography that was prepared in alphabetical order. It contains three basic categories. These are thesis, books and articles. We see that there were researches concerning different fields such as literature, law and architecture. This is important point. At the same time, it can be said that many books on Mevlana were popular. So scientific researches must increase

___

  • » BEKTAŞ Ali 2004, “Mevlâna İle İlgili Konulara Dair Okumalar İçin Yayınlar”, Mevlâna
  • Celâleddin-i Rûmi-İnsanlığın Aynası, Konya Büyükşehir Belediyesi Yay. » KARAİSMAİLOĞLU Adnan 1996, Mevlâna Kitaplığı Kataloğu, Konya, S.Ü. Selçuklu Araştır- maları Merkezi.
  • » KARAİSMAİLOĞLU Adnan 2004, “Mevlâna Kongrelerinde Sunulmuş Olan Tebliğler”, III. Ulus- lararası Mevlâna Kongresi, Konya, S.Ü. Yay.
  • » TAŞDELEN Sinan 2002, “Mevlâna ve Mevlevîlik Bibliyografyası”, K.D.M.M., Konya. » www. kitapyurdu.com » www.yok.gov.tr Kısaltmalar: M.M.K. M.M.K. M.M.K. M.M.K. M.M.K. M.M.K. M.M.K. M.M.K. M.M.K. X.M.M.K. M.A.M.K. M.A.M.K. M.M.S. K.D.M.M. M.Ü. İ.F.V.
  • I.UA.M.M.M.S.B. : I.Uluslararası Mevlâna, Mesnevî ve Mevlevîhâneler Sempozyumu Bildirileri. U.D.S.M.S. b.y. c S. S.Ü. T.T.K. t.y. Yay. y.y. : Yayınevi yok.