BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN PROFİLİ VE KARİYER PLANLAMASI: BATI VE DOĞU KARŞILAŞTIRMASI

Ön lisans eğitimi veren Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programları; kamu ve özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkıda bulunmak ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık yükseköğretim programlarıdır. Bu programın amacı; iş hayatının ihtiyaçlarını karşılayabilecek büro yöneticisi, büro yönetimi uzmanı, yönetici asistanı gibi uzman iş gücü yetiştirmektir. Bu çalışmanın amacı; Türkiye’nin batısında ve doğusunda bulunan meslek yüksekokullarındaki Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programında okuyan öğrencilerin profillerini ve kariyer beklentileri ile kariyer planlamalarını karşılaştırmalı olarak incelemek ve meslek yüksekokullarının temel sorunlarına bu bilgiler doğrultusunda çözüm önerileri getirmektir.

OFFICE MANAGEMENT AND EXECUTIVE ASSISTANT PROGRAM STUDENTS’ PROFİLE AND CAREER PLANNING: COMPARISON OF WEST AND EAST

Office Management and Secretarial Programs which providing pre-licensing education are two-year higher education program that purposes office and clerical work to contribute to the training of qualified manpower to engage in the public and private sector enterprises. The purpose of this program is to educate the specailized labor like office manager, office management specialist, administrative assistant in the new century. The purpose of this study is Office Management in Turkey to the west and east of the vocational schools and Executive Assistant program is to profile and career prospects of students and in studying the comparative career planning and to solve the recommendations in accordance with this information to the basic problems of vocational colleges.