Polietilan+Eva Karışımı Malzemenin Farklı Parametrelerde Plastik Enjeksiyon Makinesi İle Üretiminin Deneysel ve İstatiksel olarak İncelenmesi

Bu çalışmada ünlü bir otomobil markasının klima sisteminde bulunan bir Polietilan+Eva karışımı malzemenin plastik enjeksiyon makinesi ile üretimi gerçekleştirilmiştir. Deneylerde kullanılan parametreler ürün maliyetini en aza indirmek için Taguchi L27 dizisiyle tasarlanmış olup elde edilen sonuçlar istatistiksel olarak incelenerek parametrelerin ürün yüzey kalitesi ve ağırlığına etkisi araştırılmıştır. Deneylerde kullanılan parametreler Enjeksiyon Basıncı (30-60-90 Bar), Enjeksiyon Hızı (30-60-90 cm^3/s), Ütüleme Basıncı (40-60-80 Bar), Ütüleme Hızı (40-60-80 cm^3/s) ve Vida Dönme Hızı (50-60-70 cm^3/s) olarak seçilmiştir. Yapılan çalışmanın sonucunda; yanıt tabloları incelendiğinde ürünlerin ağırlık değerleri için en etkili parametrenin A1B2C1D1E1 olarak oluştuğu, ANOVA sonuçları incelendiğinde ise etki parametrelerine göre en etkili parametrenin % 32,18 ile Enjeksiyon Basıncı, en düşük etkili parametrenin ise % 1,31 ile vida dönme hızı olarak tespit edilmiştir.

Experimental and Statistical Investigation of Production of Polyethylene + Eva Mixture Material with Plastic Injection Machine at Different Parameters

In this study, production of Polyethylene + Eva mixture material which exists in the air conditioning system of a famous automobile brand was realized with a plastic injection machine. The parameters used in the experiments were designed with the Taguchi L27 array to minimize the product cost. Data was examined statistically and the effect of parameters on the product surface quality and weight were investigated. The parameters used in the experiments are: Injection Pressure (30-60-90 Bar), Injection Speed (30-60-90 cm^3/s), Ironing Press (40-60-80 Bar), Ironing Speed (40-60-80 cm^3/s) and the screw rotation speed (50-60-70 cm^3/s). As a result of the study, it was determined that when the response tables were examined, A1B2C1D1E1 was the most effective parameter for the weight values of the products and when the ANOVA results were examined, the most effective parameter was Injection Pressure (32.18%) and the lowest effective parameter was the screw stroke rate (1.31%).

___

  • Akyürek, A., Keçe A., Aksoy A. ve Öztürk N. (2009). Termoplastik ürünlerin yeni ürün devreye alma sürecinde bir yapay zeka yaklaşımı. Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, (14)1, 67-76.
  • Akyüz, Ö. F. (2001). Plastikler ve plastik enjeksiyon teknolojisine giriş. Pagev Yayınları, İstanbul.
  • Keçe, A. (2006). Yapay sinir ağları ile plastik enjeksiyon süreci başlangıç parametrelerinin belirlenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı.
  • Çelik, H. Y., Özek, C. ve Gürgüze G. (2010). Delphi programlama dili kullanılarak plastik enjeksiyon kalıplarında ürün maliyet hesabı ve yeni bir paket programın geliştirilmesi. e-Journal of New World Sciences Academy, 5(3).
  • Malloy, A.R., (1994). Plastic part design for ınjection molding, HANSER
  • Menges, M. M. (2001). How to make injection molds, 3. Edition, HANSER.
  • Koyun, Ç. (2005). Bilgisayar destekli plastik enjeksiyon kalıp tasarımı ve analizi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi.
  • Karaağaç, İ. ve Özdemir, A. (2005). Plastik enjeksiyon kalıplarında klasik maliyet hesabına algoritmik bir yaklaşım, G.Ü Fen Bilimleri Dergisi 18(4), 657-669.
  • Çelik, Y. H. ve Özek, C. (2009). Plastik enjeksiyon kalıplarında maliyet hesabı için yeni bir programın geliştirilmesi, 5. Uluslararası ileri teknoloji sempozyumu, 13–15 Mayıs Karabük/Türkiye.
  • Özek, C. ve Çelik, Y.H., (2009). Developing a new package program for manufacturing plastic injection moldings and cost calculation, Journal of applied sciences research, 5(12): 2375- 2382.
  • Asiltürk, İ. ve Neşeli, S. (2012). Multi response optimisation of CNC turning parameters via Taguchi method-based response surface analysis. Measurement, 45, 785–794.
  • Nas E. ve Gökkaya, H. (2017). Experimental and statistical study on machinability of the composite materials with metal matrix Al/B4C/Graphite. Metallurgical and Materials Transactions A, 48, 5059-5067.
  • Kıvak, T. (2014). Optimization of surface roughness and flank wear using the Taguchi method in milling of Hadfield steel with PVD and CVD coated inserts. Measurement, 50, 19-28.
  • Chen, H. Y., Tam, C. S., Chen, L. W. ve Zheng, Y. H. (1996). Application of the Taguchi method in the optimization of laser micro–engraving of photomasks. International Journal of Materials & Product Technology, 11, 333-344.
  • Ay, M. ve Turhan, A. (2010). Tornalama işleminde kesme parametrelerinin ve iş parçası uzunluğunun yüzey pürüzlülüğüne etkilerinin incelenmesi. Electronic Journal of Machine Technologies, 7, 55-67.
  • Yang, K. Y., Shie, R. J. ve Huang, H. C. (2006). Optimization of dry machining parameters for high-purity graphite in end-milling process. Mater. and Manufact. Processes, 21(8), 832-837.
  • Cetin M. H., Ozcelik B., Kuram E. ve Demirbas E. (2011). Evaluation of vegetable based cutting fluids with extreme pressure and cutting parameters in turning of AISI 304L by Taguchi method. Journal of Cleaner Production, 19(17), 2049-2056.
  • Şen, M., Genç, F., Uzun, C. ve Güven O. (2010). Düşük yoğunluklu polietilen ve etilen vinil asetat kopolimeri kullanılarak ısı ile büzülebilen tüplerin hazırlanması. 3. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi ve Sergisi, Kocaeli.
  • Takidis, G., Bikiaris, D. N., Papageorgiou, G. Z., Achilias, D. S. ve Sideridou, I. (2003). Compatibility of low‐density polyethylene/poly(ethylene‐co‐vinyl acetate) binary blends prepared by melt mixing. Journal of Applied Polymer Science, 90, 841.
  • Moly, K. A., Bhagawan, S. S. ve Thomas, S. (2002). Melt elasticity behaviour and extrudate characteristics of LLDPE/EVA blends: effect of blend ratio, compatibilisation and dynamic cross-linkingMaterials Letters, 53, 346.
  • Chattopadhyay, S., Chaki, T. K. ve Bhowmick, A. K. (2000). Heat shrinkability of electron-beam-modified thermoplastic elastomeric films from blends of ethylene-vinylacetate copolymer and polyethyleneRadiation Physics and Chemistry, 59, 501.
  • Kara, F. (2018). Optimization of surface roughness in finish milling of AISI P20+S Plastic-Mold Steel. Materials and technology, 52(2), 195–200.
  • Şirin, E., Şirin, Ş., Turgut Y. ve Korkut, İ. (2015). Optimization of surface roughness using the taguchi method in milling of AISI D2 cold work tool steel. Duzce University Science and Technology Review, 3, 132-144.
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2008
  • Yayıncı: Marmara Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

Yüksek-Eğitimli Uzman Hemşire İstihdamı ile Acil Servis Kalitesinin Yükseltilmesi için Simülasyon Uygulaması: Türkiye Sağlık Sistemi

Abdulkadir ATALAN, Cem Çağrı DÖNMEZ, Yasemin AYAZ ATALAN

Sertleştirilmiş Silindirik Düz Dişli Çarkın Statik Eğilme Dayanımının Güvenirlik Analizi

Mehmet BOZCA

Extraction of Cd2+ ions from MDLM System with TNOA carrier

Ramazan DONAT

Mikrodenetleyicileri Kullanarak Türkçe Sesli Komutlarla Beş Eksenli Manipülatör Kontrolü

Ayça AK, Vedat TOPUZ, Musa AYDIN

Aktif İçeriği Sodyum dimetilditiyokarbamat Olan Antimikrobiyal Maddenin Antibiyotiklere Dirençli Referans Bakteri Suşlarına Karşı Minimum İnhibitör Konsantrasyonlarının Araştırılması

Pınar ÇAĞLAYAN

AĞIR İŞ DİZEL MOTORU SİLİNDİRİ İÇERİSİNDEKİ SOĞUK HAVA AKIŞININ SAYISAL İNCELENMESİ

Emrah AYAZ, Hasan KÖTEN, Sertaç ÇADIRCI

HLA Moleküllerinde Peptit Ligandlarının Kompleks Stabilitesine Olan Etkisinin Araştırılması

Asuman BUNSUZ, Onur SERÇİNOĞLU, Pemra ÖZBEK

WDM Üzerinde FBG Tabanlı Sıcaklık Algılama ve Performans İyileştirilmesi

Süleyman ALTINKAYNAK, Veysel Gökhan BÖCEKÇİ

Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’nde Element Konsantrasyonları

Güssün GÜNEŞ, Esin BOZKURT KOPUZ

Direkt Daldırma Katı Faz Mikroekstraksiyon Yöntemi İle Kiraz Örneklerinde Klorpirifos Kalıntılarının Gaz Kromatografisi Kütle Spektrometresinde Tayini

Oya AYDIN URUCU, Ece KÖK YETİMOĞLU, Deniz DEVECİOĞLU