Mitoz Bölünme Konusunun Öğretimi İçin Örnek Bir Etkinlik

Bu çalışmada, fen bilgisi öğretmen adaylarının hücre bölünmesi ile ilgili kavramları daha iyi öğrenebilmesi için örnek bir etkinlik sunulmuştur. Öğrenciler 4-5 kişilik gruplar halinde çalışarak oyun hamuru, kâğıt, karton, kalem, iplik gibi basit malzemeler kullanarak interfaz, profaz, metafaz, anafaz ve telofaz evrelerinin herhangi birisini hazırlamıştır. Sonra her grup hazırladığı etkinliği kısa bir süre sunarak çalışma tamamlanmıştır

Mitoz Bölünme Konusunun Öğretimi İçin Örnek Bir Etkinlik

-
Keywords:

-,

___

  • Atılboz, N., G. (2004). Lise 1. Sınıf Öğrencilerinin Mitoz ve Mayoz Bölünme Konuları İle İlgili Anlama Düzeyleri ve Kavram Yanılgıları. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 24(3), 147-157.
  • Campbell, Neil A., Reece, Jane B. (2006). Biyoloji (6). (E. Gündüz, A. Demirsoy, İ. Türkan, Çev.). Ankara: Palme Yayıncılık.
  • Emre, İ., Bahşi, Muammer. (2006). Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Hücre Bölünmesiyle İlgili Kavram Yanılgıları. Doğu Anadolu Bölge Araştırmaları (DAUM). 4(3), 70-73.
  • Gülçiçek, Ç. (2002). Lise 2. Sınıf Öğrencilerinin Mekanik Enerjinin Korunumu Konusundaki Kavram Yanılgıları. Yayımlanmış Yüksek Lisans Tezi. Gazi Üniversitesi, Ankara.
  • Güzel Bukova E., Alkan H., “Matematik Öğretiminde, Geliştirilen Öğrenme Etkinlikleri İle, Yapılandırmacı Yaklaşımın Örneklenmesi”, VI. Ulusal Fen Bilimleri Ve Matematik Eğitimi Kongresi, 9-11 Eylül 2004, Marmara Üni., Atatürk Eğitim Fak, İstanbul.
  • Özden, Y. (2003) Öğrenme ve Öğretme, Ankara: Pegem A Yayıncılık.
  • Sarıkaya, R., Selvi, M., Doğan Bora, N. (2004). Mitoz ve Mayoz Bölünme Konularının Öğretiminde Model Kullanımının Önemi. Kastamonu Eğitim Dergisi,12(1), 85-88.
  • Taşcı, G. & Soran, H. (2008). Hücre bölünmesi konusunda çoklu ortam uygulamalarının kavrama ve uygulama düzeyinde öğrenme başarısına etkisi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 34, 233-243.
  • Tekkaya, C., Çapa, Y., Yılmaz, Ö. (2000). Biyoloji Öğretmen Adaylarının Genel Biyoloji Konularındaki Kavram Yanılgıları. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 18, 140-147.
  • Tekkaya, C., Özkan, Ö. & Sungur, S. (2001). Biology concepts percieved as difficult by Turkish high school students. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21, 145-150.
  • Yağbasan, R. (2003). Fen Öğretiminde Kavram Yanılgılarının Karakteristiklerinin Tanımlanması. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(13).
  • Yılmaz, Ö., Tekkaya, C., Geban, Ö. ve Özden, Y. (1999). Lise 1. Sınıf Öğrencilerinin Hücre Bölünmesi Ünitesindeki Kavram Yanılgılarının Tespiti ve Giderilmesi. III. Fen Bilimleri Eğitimi Sempozyumu. M.E.B. ÖYGM.
İlköğretim Online-Cover
  • ISSN: 1305-3515
  • Başlangıç: 2002
  • Yayıncı: Sinan OLKUN
Sayıdaki Diğer Makaleler

Öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğini tercih etmelerinde etkili olan faktörler

Gökhan ÖZSOY, Sibel ÖZSOY, Yasin ÖZKARA, Aysel D. MEMİŞ

İlköğretim Bölümü Öğretmen Adaylarının Mesleğe Yönelik Tutumları: Nicel ve Nitel Verilere Dayalı Bir İnceleme

Çiğdem Şahin TAŞKIN, Güney HACIÖMEROĞLU

Mitoz Bölünme Konusunun Öğretimi İçin Örnek Bir Etkinlik

Olcay Sinan Ve  Özge KARADENİZ, Olcay SİNAN

Öznel İyi Oluş İle Algılanan Kontrol Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Ali ERYILMAZ, Leyla ERCAN

1999-2007 TIMSS Fen Bilimleri ve Matematik Sonuçlarının Karşılaştırılması: Sınavda En Başarılı İlk Beş Ülke-Türkiye Örneği

Salih UZUN, Suphi Önder BÜTÜNER, Nevzat YİĞİT

Çocuğun Bireysel Toplumsal ve Kültürel Gelişiminde Amatör Müzik Eğitiminin Yeri Problemleri ve Çözüm Önerileri

Uğur TÜRKMEN

Öğretmenlerin Sorun Tanımlamaları ve Direnç Stratejileri: Öğretmen Anlatıları Üzerine Toplumbilimsel Bir Çözümleme

Yasemin ESEN

Otizm Tanılı Kaynaştırma Öğrencilerine Uygulanan Bilişsel Süreç Yaklaşımına Dayalı Sosyal Beceri Programının Etkililiğinin İncelenmesi

Alev GİRLİ, Selin ATASOY

Sosyal Bilgiler Dersinde Araştırmaya Dayalı Öğrenme Yaklaşımının Derse Yönelik Tutuma Etkisi

Hüseyin ÇALIŞKAN, Refik TURAN

Çocuk ve Ergen Mükemmeliyetçilik Ölçeği'nin Türkçe'ye Uyarlanması: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması

Aslı Uz BAŞ, Diğdem Müge SİYEZ