Tele-tıp Uygulamaları

Derginizin 2022 yılı ikinci sayısında yayınlanan, Özyıldırım ve arkadaşları tarafından hazırlanan “Koronavirüs Hastalığı 2019 (COVID-19) Nedenli Evde İzole Olan Bir Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının Günlük Semptom Takibi” başlıklı yazıyı büyük bir ilgi ile okuduk. Yazarlara ve editörlere pandemi dönemindeki tecrübeleri paylaşan bu bilgilendirici yazı için teşekkür ederiz. Bununla birlikte yazının tartışmasına katkı sunabilecek tele-sağlık uygulamaları ilgili birkaç noktayı belirtmek isteriz.

___

  • Özyıldırım B, Balcı Yapalak AN, Türkoğlu SN. Koronavirüs hastalığı 2019 (COVID-19) nedenli evde izole olan bir sağlık kuruluşu çalışanlarının günlük semptom takibi. Hitit Med J. 2022;4(2):56-63.
  • Akça HŞ, Algın A, Özdemir S, Kolbaş F, Yılmaz E, Diler Y, Eroğlu SE. Effect of telestroke practices on short-term mortality in ischemic stroke patients. J Contemp Med. 2022; 12(1): 127-133.
  • Monaghesh E, Hajizadeh A. The role of telehealth during COVID-19 outbreak: a systematic review based on current evidence. BMC Public Health. 2020 Aug 1;20(1):1193.
  • Torales J, Vilallba-Arias J, Bogado JA, O'Higgins M, Almirón-Santacruz J, Ruiz Díaz N, et al. Satisfaction with Telepsychiatry during the COVID-19 pandemic: Patients' and psychiatrists' report from a University Hospital. Int J Soc Psychiatry. 2022 Jan 6:207640211070762.
  • Özdemir S, Algın A. How will the Health Literacy and Crowded Emergency Room Be Affected After the COVID-19 Pandemic?. Phnx Med J. 2021; 3(1): 50-50.
Hitit Medical Journal-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 2019
  • Yayıncı: Hitit Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

Yerli Popülasyon ve Mülteciler Arası Perkütan Nefrolitotomi Sonuçlarının ve Etkileyen Olası Faktörlerin Değerlendirilmesi

Mesut Berkan DURAN, Yalçın KIZILKAN, Taha Numan YIKILMAZ, Murat DEMİRAY, Abdulmecit YAVUZ, Soner AKCİN, Serdar TOKSÖZ

Yoğun bakımda COVID-19 Pnömonisi olan SARS-COV-2 RT-PCR Pozitif ve Negatif Hastalarin Karşılaştırılması

Duygu KAYAR CALİLİ, Nurten ARSLAN, Ismaıl TURKOZ, Gılman Tugce TUTKUN, Emine GEÇKİL, Murat ALTUNTAS, Fasıme Ozge AYGUN KAS, Umıt GEMICI

COVİD-19 Pandemisi Koşulları Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Otizm Spektrum Bozukluğu Tanısı Olan Çocukların Annelerini Etkiledi mi?

Ece YAZLA, Azad ASAFOV, Funda OĞUZ

Tele-tıp Uygulamaları

Serdar ÖZDEMİR

SARS-CoV-2 İlişkili Pediatrik Ensefalit Olgusu

Erkut ETÇİOĞLU, Muhammet Raşit AYDIN, Hülya YAŞAR, Esin OLGUN, Hasan APAYDIN

Çocuklarda Konvulsiyonun Nadir Bir Nedeni Akut İntermittan Porfiria: Olgu Sunumu

Aysen TÜREDİ YILDIRIM, Arzu POLAT, Havva YAZICI, Özlem ACAR

Güncel Bilgiler Işığında Taktik Muharebe Yaralı Bakımı

Ecem KALEMOGLU, Murat KALEMOGLU

Frozen/Section Sonuçları ile Postoperatif Patoloji Sonuçları Arasındaki Uyumsuzluğu Öngören Faktörler: Tersiyer Merkez Sonuçları

Utkan SAĞIR, Çiğdem KILIÇ, Halis Doğukan ÖZKAN, Fatih KILIÇ, Mehmet ÜNSAL, Okan AYTEKİN, Çiğdem MESCİ, Günsu KİMYON CÖMERT, Taner TURAN

Koroner Arter Hastalarında Egzersiz Reçetesi ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı

Zehra KARAHAN

Ailelerin Çocuklarındaki Ateş Hakkında Bilgi, Tutum ve Davranışları

Hakan SALMAN, Zeliha SALMAN, Mustafa AKÇAM