Yüzbaşı Naci Efendi, Balkan Savaşı’nda Edirne Kuşatması’na Ait Harp Ceridesi, Çeviren: Hülya Toker, AlfaYayınları, İstanbul 2012, 176 sayfa, ISBN 9786051066608.

Harp Cerideleri, bir askeri birliğin savaş zamanında kayıt tuttuğu günlük kayıtlardan oluşmaktadır. Harp Cerideleri savaşlar sırasında olan olayları bazen ayrıntılı bir şekilde naklettiği gibi bazen de kayıta geçirilen gün hakkında bir veya iki cümle şeklinde özet bir şekilde nakledebilmektedir. Özellikle harp tarihi, siyasi tarih, şehir veya bir bölgenin tarihi konusunda yapılan çalışmalarda araştırmacılar için mühim bir kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır.
Anahtar Kelimeler:

Balkan, Edirne, Harp Ceridesi

Captain Naci Efendi, The War History of the Siege of Edirne in the Balkan War, Translated by Hülya Toker, Alfa Yayınları, Istanbul 2012, 176 pages, ISBN 9786051066608.

Military practice consist of daily records that a military unit keeps during wartime. War Certificates sometimes convey the events that happened during the wars in detail, and sometimes they can convey them in a summary way in the form of one or two sentences about the day that was recorded. It appears as an important resource for researchers, especially in studies on the history of the war, political history, the history of a city or a region.

___

  • Yüzbaşı Naci Efendi, Balkan Savaşı’nda Edirne Kuşatması’na Ait Harp Ceridesi, çev. Hülya Toker, Alfa Yayınları, İstanbul 2012.