ÖGRENCiLERiN CiNSiYETLERiNiN iLKÖGRETiM DiN KÜL TÜRÜ VE AHLAK BiLGiSi DERSiNDEKi BAŞARI DÜZEYLERiNE ETKiSi

Bu araştırma; öğrencilerinin cinsiyetlerinin, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ndeki başarı düzeylerine etkisini belirlemek amacıyla, Ankara ili merkez ilçelerdekil İlköğretim Okulları'nda öğrenim gören öğrencilerden oluşan örneklem grubu ilzerinde gerçekleştirilmiş betirnsel bir çalışmadır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin başarı dilzeyleri ile _cinsiyetleri arasında anlamlı bir farklılaşma olduğu tespit edilmiştir.

The Effect of Genders of Students in Their Success Level in the Religious Culture and Ethics Course for Primary School

___

  • Ahmann, J.S. ve Glock, M.D., Evaluating Pupil Growth, Principles of Tesıs and Measuremehts, Fo urt h Edition, Allyn and Bacon, In C. , Boston, 197 ı.
  • Ayas, Mehmet, İlköğretimde İlköğretimDin Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin Başarısım Etkileyen Faktörler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Samsun, 2000.
  • Aydemir, Hasan, 1Halatya 1Herkez İlköğretim Okulları İle Özel İlköğreti'nı Okullarında İlköğretim Din Kültiirii ve Ahlak Bilgisi Dersi Dersi Program Uygulamalarmda Karşılaşılan Sorunlar, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, (Yayımlanmamış Bilim Uzmanlığı Tezi), Malatya, 1998.
  • Bademci, Vahit, Hedefin Davranışlara Çevr~lnıesi Davramşlardan Seçme/i Test Maddeleri Yazılması, Gazi Kitabevi, 3. Baskı, Ankara, ı 999.
  • Balcı, Ali, Sosyal Bilimlerde Araştırma, Yöntem, Telı:rıik ve İlkeler, PegemA Yayınları, Ankara, 2005.
  • Berber, Şakir, Sosyo-ekonomik Fa!..-törlerin ve Ana-Baba Tutımı/arının Okul Başarısına Etkisi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Ankara, 1990.
  • Coşkun, Leyla, Yatılı, Taşımalı ve Normal Eğitim Yapılan İlköğretim Okulu Öğrencilerinde Akademik Başarı, Okıila İlişkin Tutum, Algılanan Sosyal Destek ve Davranış-Uyum Sorunları Arasındaki İlişkiler, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ' Bilimler Enstitüsü, (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Ankara, 2004.