WEB TABANLI ONLİNE SINAV SİSTEMİ

Teknolojik araçların ve buna bağlı olarak internetin gelişmesine paralel olarak gerçek sınıf ortamlarının sanal olarak oluşturulması son dönemlerde yaygın olarak kullanılmaya başlanılmıştır. Oluşturulan sanal ortamlar ile eğitimin daha kaliteli hale getirilmesine çalışılmaktadır. Bu şekilde hazırlanan uzaktan eğitim sayfalarında öğrencinin değerlendirilmesi, hazırlanan web tabanlı sınav sistemleri ile daha objektif hale gelecektir. Ayrıca zaman ve kaynak kaybı da azaltılmış olacaktır. Bu makalede, web tabanlı online sınav sisteminin tasarımı ve gerçekleştirilmesi sunulmuştur. Bu sistem ASP.Net ve C# dilleri kullanılarak hazırlanmış olup, yönetici ve öğrenci bölümü olmak üzere iki ayrı kısımdan oluşmaktadır. 

___

  • 1. When, J., Zhang, Y., Xia, S., Yan, Y., 2005, A Web-based Examination System Based on PHP+MySQL, Engineering in Medicine and Biology 27th Annual Conference,IEEE, 2882-2885.
  • 2. Tanyildizi,E., Orhan A., 2004, Sanal Elektrik Makinaları İçin Fırçasız Doğru Akım Motoru Uygulaması”, Elektrik Elektronik Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu (ELECO), Bursa, 117-121.
  • 3. Zhang,L., Zhuang, Y., Yuan, Z., Zhan, G., 2006, A Web-Based Examination and Evaluati-on System for Computer Education, Sixth International Conference on Advanced Learning Technologies (ICALT'06), IEEE.
  • 4. Zhenming, Y., Zhang, L., Zhan, G., 2003, A Novel Web-Based Online Examination System for Computer Science Education, ASEE/IEEE Frontiers in Education Conference, IEEE, 7-10.
  • 5. Tanrıkulu, Z., 2006, MISESS:Web-Based Examination, Evaluation, and Guidance, EDUCAUSE QUARTERLY, Number 1, 58-62.