Abant Gölü Tabiat Parkında Ziyaretçi Harcamalarının Sosyoekonomik Analizi

Abant Gölü Tabiat Parkında Ziyaretçi Harcamalarının Sosyoekonomik Analizi

Bu çalışmada, Abant Gölü Tabiat Parkı ziyaretçilerinin ziyaret süresince yaptıkları harcamaların, analiz edilmesi amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında, ziyaretçilerin demografik özellikleri ve harcama eğilimlerinin belirlenmesi amacıyla Abant Gölü Tabiat Parkı ziyaretçilerine anket çalışması yapılmıştır. 384 deneğe “Ziyaretçi Anket Formu” yüz yüze görüşme yöntemi ile uygulanmıştır. Ziyaretçiler ve işletmeler ile yapılan anketlerden elde edilen veriler betimleyici istatistik yöntemleriyle açıklanmıştır. Ayrıca, ziyaretçiler ile yapılan anketlerden elde edilen veriler, non-parametrik bir yöntem olan çapraz tablolar aracılığıyla incelenmiş ve deneklerin demografik özellikleri ile harcama eğilimleri arasındaki ilişkiler ortaya konulmuştur.

___

  • KAYNAKLAR Anson, T. H., Alice, S.Y., Lewis, T.O., Karen, M.Y. and Shuwen, L., 2018, Impacts of Tourists’ Sociodemographic Characteristics on the Travel Motivation and Satisfaction: The Case of Protected Areas in South China, Sustainability, 10(10), 1-21.
  • Aydın, İ. Z., Öztürk, A. ve Demirci, U., 2017, Ülkemizin Korunan Alanları İçin Sürdürülebilir Ekoturizm Yönetimi Ölçüt ve Göstergelerinin Belirlenmesi, Turizm ve Araştırma Dergisi, 6 (5), 73-94.
  • Birdir, K.,Unur, K. ve Dalgıç, A., 2015, Türkiye ve Dünya’da Kamping ve Yeni Bir Turistik Ürün Olarak ‘Glamping’, 1. Eurisia International Tourism Congress: Current Issues, Trends and Indicators, 28-30 Mayıs 2015, Konya/Türkiye, Aybil Yayınları, ISBN: 9786059119177, 168-177.